Eeloleval nädalavahetusel toimuvad Hispaanias Platja D’Aros Euroopa meistrivõistlused kulturismis ja klassikalises kulturismis. Eestist sõidab võistlustele läbi aegade suurima koosseisuga koondis, kokku 7 sportlast.

Eesti kulturismi ja fitnessi liit (EKFL) saadab järjekordsetele Euroopa meistrivõistlustele 9-liikmelise delegatsiooni – lisaks kahele delegaatidele on võistlustele akrediteeritud 7 sportlast – 6 klassikalise kulturismi ning 1 kulturismi võistlusele.

"Oleme seadnud eesmärgiks saavutada vähemalt kaks kohta finaalis, ehk siis kuue parema hulgas," nendib võistluste eel EKFL-i president Arnold Tokko. Just klassikalises kulturismis on tulemusi raske planeerida, uuel alal on osalejaid igal võistlusel varasemast palju rohkem. Möödunud hooajal võitis Argo Ader klassikalise kulturismi võistlustel 6. koha.

Kulturismi meistrivõistlustel kaitseb ainsana Eesti au mitmekordne absoluutne Eesti meister Ott Kiivikas, kes kinnitab, et on hetkel viimaste aastate parimas vormis.

"Olen oluliselt tõstnud treeningumahtu ja jaganud treeningud kahele harjutuskorrale päevas," räägib Kiivikas. Mehe sõnade kohaselt on tema eesmärgiks kindlasti koht finaalis, samuti on võimalikud kõrgemadki kohad.

"Alustasin ettevalmistust varem, tõstsin ka aeroobse töö mahtu. Kokku on tulnud rohkem treeningtunde, loodame et need väljenduvad ka välimuses, mida võistlustel hinnatakse," ütleb Kiivikas.

16. – 19. maini toimuvatel võistlustel astuvad vana mandri meistritiitlite eest võistlustulle järgmised Eesti sportlased:

Klassikaline kulturism - 170cm Indrek Otsus ja Ivo Pärle,
Klassikaline kulturism - 175cm Imre Vähi,
Klassikalin e kulturism - 180cm Argo Vaible,
Klassikaline kulturism +180cm Argo Ader ja Marek Kalmus,
Kulturism -90kg Ott Kiivikas.