Mängu esimene pealelöök sündis küll viiendal minutil pranstlaste poolt, kui Franck Ribery pääses Hollandi karistusalas paarilt meetrilt peaga löögile, ent pall vuhises paari meetri võrra väravast mööda.

Üheksandal minutil jätkasid hollandlased mängu aga sealt, kus nad selle eelmine kord Itaalia vastu lõpetasid. Teeniti mängu esimene nurgalöök ning pall mängiti ideaalselt ette Dirk Kuytile, kes kolme meetri pealt võimsa pealöögiga palli prantslaste väravavõrku saatis. 21. minutil oli sama mees aga uuesti aktsioonis, kui ta üritas ühe puutega palli üle väravavahi Gregory Coupet' tõsta, ent kaitsja suutis hollandlast piisavalt segada ning löök läks tuntavalt üle sihtmärgi.

23. minutil pääses seitsmelt meetrilt löögile aga prantslane Sidney Govou, ent Edwin van der Sar oli Hollandi väravas valmis ning tõrjus palli üle otsajoone. Neli minutit hiljem oli taas ohtlik olukord prantslaste värava all kui Hollandi paremkaitsja Khalid Boulahrouz pääses ilusa kombinatsiooni lõpetuseks küll ilusti löögile, ent pall veeres väravast selgelt mööda ning olukorda kontrollis ka prantslaste puurilukk Coupet.

34. minutil algas aga Hollandi värava all tõeline tulevärk, kui vähem kui kahe minuti jooksul suutsid prantslased väravapostide vahele kolm pealelööki sooritada, ent van der Sari neil siiski üle mängida ei õnnestunud. Kõik algas Florent Malouda paarikümnelt meetrilt tehtud kauglöögist, mille van der Sar kindlalt püüdis. Samal minutil oli pall aga juba tagasi hollandlaste karistusalas, kui Sidney Govou trahvikastijoonelt tehtud löök lendas taas van der Sari sülle. Minut hiljem leidis Hollandi puuriluku üles aga Ribery.

38. minutil olid rünnakul taas hollandlased, kui eelmise mängu teise värava autor Wesley Sneijder pääses kaugelt löögile, ent Coupet püüdis tema soorituse raskusteta.

Poolaja viimane võimalus oli aga taas prantslastel, kui ennast suutis löögile mängida Thierry Henry, ent endise Arsenali kuulsuse poolt teele saadetud pall vuhises mõne meetri võrra mööda. 

Teisele poolajale saabus Prantsusmaa aga näljaselt ning võtti mängu enda kontrolli alla. 49. minutil suutiski Henry end viielt meetrilt löögile mängida, ent hollandi kaitsja suunas selle bareerida ning pall veeres üle otsajoone. Prantslased apelleerisid küll käega mängule, mida ka kordus näitas, ent peanltit siiski ei tulnud. Järgnenud nurgalöögi püüdis van der Sar aga ülikindlalt. Viis minutit oli Henry veelkord aktsioonis, kui ta pääses üks-üks vastu van der Sariga. Ta suutis küll tõsta palli üle väravavahi, ent ka üle värava ja sellega olli oht möödas.

55. minutil sekkus Kuyti asemele vahetusest Robin van Persie, kes tegi nelja minuti pärast seda, mida Hollandi koondis sel hetkel enim vajas - lõi värava! Samuti vahetusest sekkunud Arjen Robben pääses vasakult äärelt vabalt jooksma ning suutis Prantsusmaa kaitsjad üle lipata ning sööta palli täiesti vabale Persiele, kes lööb palli Coupet` käepuudutusest palli väravasse.

71. minutil suutis Prantsusmaa aga mängu tagasi tulla, kui paremalt äärelt tsenderdas palli karistusalasse Willy Sagnol ning viiemeetrikastis palli oodanud Henry pani vaid õrnalt jala mänguvahendile vahele ning suunas selle van der Sarile püüdmatult värava tahanurka. Aga Holland vastas kohe kui vaja. Juba järgmise rünnaku lõpuks oli seis 3:1!

Esimese mängu vigastuse tõttu vahele jätnud Robben suutis üle mängida kaks Prantsusmaa kaitsjat ning saatis tugeva pommlöögiga üle Coupet palli Prantsusmaa värava esimesse nurka. Kümme minutit hiljem üritas van Nistelrooy palli peaga taas üle Coupet tõsta, mis ka õnnestus, ent väravavaht oli seekord piisavalt kiire, et pall enne väravajoone ületamist üle otsajoone tõrjuda. Siiski sai Holland oma neljanda värava kätte. Kohtuniku antud teisel lisaminutil saatis imeilusa latipõrkega löögi kaheksateistkümnelt meetrilt prantslaste väravasse Wesley Sneijder.

Selle tulemusega kindlustas Holland endale juba lisaks veerandfinaali pääsule ka C grupi võidu, mis tähendab, et järgmine mäng Rumeeniaga ei oma neile enam turniiritabeli seisukohast mingit tähtsust, sest nemad lähevad järgmises ringis kindlasti vastamisi D grupi teise meeskonnaga. C grupis on kahe vooru järel teisel kohal aga just Hollandiga kohtuv Rumeenia, kes on siiani kahe viigiga kogunud kaks punkti. Maailmameistrivõistluste finalistid Prantsusmaa ja Itaalia on aga grupis ühe punktitga viimased ja juhul kui Rumeenia suudab viimases voorus Hollandit võita, pole nende mängul enam mingit tähtsust, sest edasipääsule pole siis enam lootust.

HOLLAND - PRANTSUSMAA 4:1 (1:0)

V: 1:0 Dirk Kuyt (9), 2:0 Robin van Persie (59), 2:1 Thierry Henry (71), 3:1 Arjen Robben (72), 4:1 Wesley Sneijder (90+2)

H: Andre Ooijer (51); Claude Makelele (32), Jeremy Toulalan (82)

K: Herbert Fandel (GER)

Holland - 1 Edwin van der Sar (VV; C), 2 Andre Ooijer, 4 Joris Mathijsen, 5 Giovanni van Bronckhorst, 8 Orlando Engelaar (11 Arjen Robben 46), 9 Ruud van Nistelrooy, 10 Wesley Sneijder, 17 Nigel de Jong, 18 Dirk Kuyt (7 Robin van Persie 55), 21 Khalid Boulahrouz, 23 Rafael van der Vaart (14 Wilfred Bouma 78).

Prantsusmaa - 23 Gregory Coupet (VV), 5 William Gallas, 6 Claude Makelele, 7 Florent Malouda (18 Bafetimbi Gomis 60), 10 Sidney Govou (8 Nicolas Anelka 75), 12 Thierry Henry, 13 Patrice Evra, 15 Lilian Thuram (C), 19 Willy Sagnol, 20 Jeremy Toulalan, 22 Franck Ribery