** FC Levadia ründaja Tarmo Kink ei võtnud vastu Rumeenia kõrgliigaklubi lepingupakkumist. Kevadel Rumeenia meistriliigas 18 esinduse seas 14. kohaga lõpetanud Buzău FC Gloria teavitas läinud reedel Levadiat soovist omandada nii kiiresti kui võimalik Kingi mängijaõigused ning pakkus pallurile kolme-aastast lepingut. Rumeenia klubi esindaja saabus ka Levadia üleeilsele Meistrite liiga kodumängule Drogheda Unitediga, lootes pärast kohtumist tehingu lõpule viia.

** Tagasihoidlik 400 meetri aeg – 50,16 sekundit – muutis Andres Raja 8000 punkti ründamise küsitavaks. Viimasel hetkel Rakveres olümpia A-normi täita üritav Andres Raja mängib ohtlikku mängu: üks tõsisem vääratus ja 8000 punkti kogumine muutub võimatuks. Pekingi olümpialt eemalejäämine oleks aga 26-aastasele atleedile valus obadus, uus võimalus olümpiaareenile pääseda avaneks alles nelja aasta pärast. "Kõik on võimalik. Ka Mikk Pahapillist ei oodanud avapäeva järel keegi midagi!" teatas viie ala järel oma rekordseeriale (7964) 31 silmaga alla jäänud Raja, et ei ole lippu alla lasknud.

** Eesti 20-aastaste käsipallikoondis alustab täna Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri, kus vastasteks on eelmise EM-i esikümnemeeskonnad Roosti, Hispaania ja Ungari. Mis võimalused on eestlastel alagrupist edasi pääseda? Koondise peatreener Kalmer Musting: "Alagrupp on tõesti raske, kuid kindlasti on eesmärgiks jõuda esikaheksasse ehk siis grupis kahe parema sekka jõuda. Kaks esimest päeva (mängud Rootsi ja Hispaaniaga – toim) näitavad, kas on asja kõrgemasse seltskonda või mitte."

** Kümnete sportlaste kõrval tõusevad olümpiamängude tähtedeks alati ka hobused. Nende transport võistluspaika ja hoolitsus kohapeal väärivad omaette lugu. Tim Dutta, kes tegeleb USA koondise olümpiahobustega teab, kuidas peab käituma, kirjutab New York Times. Mõni hobustest joob vaid apelsinimaitselist spordijooki, teine aga lepib ainult laimiga. Kui üks hobune soovib sillerdavat vett, siis teine niisugust, kuhu on lisatud paar tilka õunamahla.

Loe nendel teemadel pikemalt homsest Eesti Päevalehest