** Pekingi olümpiaküla on homsest valmis maailma paremaid sportlasi vastu võtma. 205 olümpiadelegatsioonist on Hiina pealinna saabunud juba 35 riigi esindajad.
Olümpiakülas asuvad teemajad, kohvikud, restoran 5000 inimesele, juuksurisalong, postimaja, tuletõrjejaam, raamatukogu, kliinik ning hulganisti poode. Lääne ja Aasia köök on avatud 24 tundi ööpäevas.

 ** Kuigi meie ujujad on startinud kaugematel vetel juba kümmekond aastat, on just viimased neli aastat ehk olümpiatsükkel sundinud igal aastal ujumiskoondist jalge alla võtma pika tee teisele kontingendile, et osa võtta erinevaist tiitlivõistlustest.
Kui varasematel aastatel käidi laias maailmas ühekahekaupa, siis tänu viljakale koostööle Eesti Olümpiakomiteega on täna tõsiasjaks see, et Pekingis stardib üheksa ujujat.

 ** Tänavu ohtralt ebaõnne kogenud Andres Raja sai ikkagi, mis tahtis: Rakveres palava päikese all toimunud kahepäevase higivalamise lõpuks oli ta kümne alaga kogunud 8069 punkti ja täitnud Pekingi olümpia A-normi. "Olümpiale minek! Hiina!" juubeldas ta pärast 1500 meetri jooksu sõprade ja tuttavatega käsi kokku lüües. Mehe senine isiklik rekord sai 105 punkti võrra parandust, Eesti kõigi aegade edetabelis kümnendal kohal oleva Margus Kasearu löömisest jäi veel üheksa punkti puudu. 8000 punkti graafikus pluss- ja miinuspoole vahel pendeldanud Raja jaoks oli võistluse kõige raskem hetk teise päeva algus. „Täielik teadmatus: kas jalg laseb tõkkeid joosta või mitte,“ seletas kubemelihasevigastusega hädas olev ja võistluse ajal ülihoolikalt teibirulli sisse mähitud atleet, keda abistas Rakveres füsioterapeut Lauri Rannama.

** Chocolate Boys käsipallimeeskonna juhatus otsustas kinnitada klubi uueks peatreeneriks Ain Pinnoneni, kellega sõlmiti üks pluss üks leping kaheks hooajaks.
Senised neli aastat klubi juhtinud Riho-Bruno Bramanisega enam lepingut ei pikendatud. „Ma ei ole täna valmis juhatuse otsust kommenteerima,“ sõnas Bramanis eile.