** Septembris Kanepiga lepingu lõpetanud ja oktoobris uue tööotsa leidnud Pablo Giacopelli armastab Iisraeli vähemalt sama palju kui Eestit. “Tel Aviv on fenomenaalne,” märgib ta. “Inimesed on suurepärased, rand on kohe minu elupaiga kõrval.” “Möödunud aasta polnud tema jaoks kõige õnnestunum, kuid endist maailma 15. reketit juhendada on väga kerge,” ütleb Giacopelli, kes pole enda sõnul Peeri kunagi Kanepiga võrrelnud.

“Nad on kaks täiesti erinevat inimest. Samuti on erinevad olukorrad, kultuurid ja ootused, kuigi eeldan kõigilt oma mängijatelt alati 110-protsendilist pühendumist ja tahet anda endast maksimum. Ühtlasi pean parima keskkonna nimel koolitama inimesi mängija ümber – vahel see õnnestub, vahel mitte.”

** Usutluses Eesti Päevalehele lubab Tartu Ülikool/Rocki peatreener Indrek Visnapuu, et hoolealused ei säästa eelseisvas poolfinaalmängus Kaunase Žalgirisega kübetki energiat. „Mida tähtsamad on mängud ja mida rohkem on kaalul, seda suurem on pinge ja tugevamad emotsioonid. Kuidas pinge ja emotsioonid mõjuvad, sõltub indiviidist. Kogenumad mehed oskavad pingelise õhkkonna enda kasuks pöörata, nooremale võib see liigseks koormaks osutuda. Kuid võistkond ongi selle jaoks, et mängijad koos hoiaksid tasakaalu.”

Loe nendel teemadel pikemalt Homsest Eesti Päevalehest