Aegna maratonil võtavad omavahel mõõtu tõsised nii sportlased kui ka pühapäevasõitjad. Võistlusada algab Piritalt, kulgeb ümber Aegna sadama ees oleva märgi ning finish on jällegi Pirita rannal. Sõltuvalt tuule suunast ja tugevusest võib parimatel purjelauduritel raja läbimine võtta aega vähem kui tund. Kehvemates tuuleoludes on Aegna Maratoni võiduajad olnud ka mitmetunnised. Neile, kes siiski pelgavad pikale maratonirajale startida, on välja pandud lühendatud distants Miiduranna sadama ees asuva Kuuli Munani ja tagasi.

Maratonil peetakse arvestust kuues võistlusgrupis: üldarvestus, naised, juuniorid ehk alla 20-aastased surfarid, seeniorid ehk üle 35-aastased sportlased ja grand seeniorid ehk üle 45-aastased purjelaudurid.

Aegna Maratonile registreerumine algab laupäeval kell 10, esimene võimalik stardiaeg on kell 12. Võitjate autasustamine on kell 17. Pühapäeval, 7. augustil jätkuvad võistlused Bacardi Fun sarja võistlussõitudega. Bacardi Fun sari on mõeldud harrastussportlastele, sest tegemist on lihtsama rajasõiduga ja hakkama saab ilma spetsiaalse Formula võistlusvarustuseta. Rajal ei ole pikki vastutuuleotsi, pigem lihtsamad ja kiired küljetuules sõidud.

SPORTNET