Lisaks tervisesportlastele osaleb esimesel Ramirendi Kevadjooksul hulgaliselt tippjooksjaid. Favoriitidena lähevad starti meestest Eesti parim pikamaajooksja valgalane Pavel Loskutov, mitmete rahvajooksude võitja Vjatšeslav Košelev Sillamäelt ja Eesti paremaid maratoonareid Margus Pirksaar. Neile pakub konkurentsi Läti pikamaajooksu paremikku kuuluv Viktors Slesarenoks. Naistest sihivad kõrgemaid auhinnalisi kohti Olga Andrejeva Tallinnast ja viljandlanna Anneliis Vahtramäe.

Arvukatest võistkondadest väärib peafavoriidina äramärkimist Ferroline/Sportkeskus.ee kuhu kuuluvad sellised nimekad jooksjad nagu Margus Pirksaar, Taivo Püi, Jekaterina Patjuk ja Anneliis Vahtramäe. Tuntud asutustest ja spordiklubidest on kirja pannud veel Eesti Olümpiakomitee (võistkonnas jooksevad: Anu Kaljurand, Kristel Berendsen, Martti Raju ja Pavel Loskutov), Kultuuriministeerium, Falck, Eesti Päevaleht, Stamina jooksuklubi, Spordiselts Maraton, Elite Sport jt. Jooksurõõmu tulevad nautima ka sellised toredad jooksuteamid nagu Päikesekiir, Triimtiim, Vaprad Väledad, Müürsepad jpt.

9. juunil Pirital asetleidvale esimesele Ramirendi Kevadjooksule ootavad korraldajad inimesi kaasa lööma kogu perega. Päev algab kl. 11 lõbusate jooksuvõistlustega lastele. Lastevõistlustest osavõtt on kõigile tasuta. Registreerimine toimub kohapeal.

9. juunil kell 12.00 avatakse Ramirendi Kevadjooksu start 8 km pikkuse distantsi jooksjatele. Start on avatud kuni kella 13-ni. Aega võetakse elektrooniliste kiipidega, mis tuleb jooksujalatsi külge kinnitada. Aeg läheb käima sellest hetkest kui jooksja ületab stardijoone ning aeg pannakse kinni kui jooksja on ületanud finišiliini. Kell 13, stardivad kepikõndijad samale rajale. Kepikõnnis aega ei võeta. Ramirendi kevadjooksu rada kulgeb mitmekesisel maastikul, kus on nii tõuse kui langusi. Joogipunktides pakutakse osalejaile vett ja spordijooki, vajadusel on valmis meditsiiniteenistus. Võistluskeskuses on kogu päeva võimalik tutvuda sponsorite väljapanekuga. Sportlandi telgist on sel päeval võimalik soodsalt osta ja testida Nike jooksuvarustust. Samas annavad asjatundlikku nõu Nike eksperdid. PoleAbout telgis saab tutvuda kepikõnnivarustusega ning seda soovi korral ka osta või rentida.

Korraldajad soovitavad osalejatel valida endale jõukohane jooksutempo, et mitte üle pingutada, vaid jooksust ja suurepärasest varasuvisest loodusest rõõmu tunda. Samuti võiks jooksjad optimaalselt ja vastavalt ilmaoludele riietuda, et rajal palav ega ebamugav ei hakkaks. Homne ilmaprognoos lubab sooja jooksuilma: paistab päike, sooja tuleb 19-25 kraadi ja puhub nõrk tuul.

Ramirendi Kevadjooks saab teoks tänu Eesti Olümpiakomitee suurtoetaja AS Ramirent ideele luua uus omanäoline tervisespordiüritus.

Vaata ka: www.jooks.ee

MATI LILLIALLIK