5. mail Aegviidu lähistel Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuses asetleidvale Sportland Kõrvemaa Kevadjooksule ootavad korraldajad inimesi kaasa lööma kogu perega. Päev algab kl. 11 lõbusate jooksuvõistlustega lastele. Lastevõistlustest osavõtt on kõigile tasuta. Registreerimine toimub kohapeal ja võistlused kestavad seni kuni soovijaid jätkub.

5. mail kell 12.00 antakse start Sportland Kõrvemaa Kevadjooksu 16 km pikkuse põhidistantsi jooksjatele. Pool tundi hiljem, kl 12.30, stardivad tervisesportlased 6 km pikkusele rajale. Sportland Kõrvemaa Kevadjooksu rada kulgeb mitmekesisel maastikul ja on kõigile jõukohane. Liptoni joogipunktides pakutakse osalejaile toniseerivat jahutatud rohelist teed, vett ja spordijooki, vajadusel on valmis meditsiiniteenistus. Võistluskeskuses on kogu päeva võimalik tutvuda sponsorite väljapanekuga. Sportlandi telgist on sel päeval võimalik soodsalt osta ja testida Nike jooksuvarustust. Samas annavad asjatundlikku nõu Nike eksperdid.

Finišis ootab kõiki lõpetajaid kehakinnitus ja kuum saun. Lisaks kevadjooksu parimatele, kellele on mõeldud kopsakad rahalised auhinnad, loositakse kõigi osavõtjate vahel välja hulgaliselt sponsorite auhindu.

Korraldajad soovitavad osalejatel valida endale jõukohane jooksutempo, et mitte üle pingutada, vaid jooksust ja suurepärasest kevadisest loodusest rõõmu tunda. Samuti võiks jooksjad optimaalselt ja vastavalt ilmaoludele riietuda, et rajal külm ei hakkaks ega ka liiga palav poleks. Homne ilmaprognoos lubab igati mõnusat jooksuilma: vähese ja vahelduva pilvisusega ilm, sooja tuleb 8-12 kraadi ja puhub nõrk läänetuul 2-6 m/s.

Alles teist aastat toimuv Sportland Kõrvemaa Kevadjooks on kujunemas üheks olulisemaks jooksuürituseks Tallinna ja Põhja-Eesti tervisesportlaste seas. Laupäeval joostav kevadjooks on teine osavõistlus esmakordselt sel aastal kavasolevast Sportland Kõrvemaa Neliküritusest. Eelmisel aastal veel Kõrvemaa Kolmiküritusena käima läinud tervisespordiürituste sari koosneb neljast vahvast rahvaspordiüritusest: suusamaraton (toimus 10. veebruaril), kevadjooks 5. mail, rahvatriatlon 21. juulil ja rattamaraton 29. septembril.

MATI LILLIALLIK