Nad lõid rohkem väravaid... Mul jäi natukene kripeldama, et me ei suutnud kahes mängus kordagi ungarlaste väravat lahti muukida. Eelmise ringi kohtumistes Krakowi Wislaga oli poole vähem võimalusi, aga suutsime lüüa kaks väravat.

Kõige suuremat kurbust valmistas muidugi tehniline praak. Debrecen oli mängitav vastane, aga me ei suutnud sageli õigele mehele palli toimetada, mistõttu see läks pahatihti „metsa”. Vahetult pärast kordusmängu olin suhteliselt tige ja pettunud, aga rahunenult tuleb tunnistada: selline on lihtsalt meie tase, tuleme ju Eesti meistrivõistlustelt!

Oleks ainult rohkem sellisel tasemel mänge, et saaksime veel õppida. Euroopas mängimine on väga hea kool.

•• Tagantjärele on sul vist eriti kahju esimesest mängust, kus Konstantin Nahk tabas võimsa kauglöögiga väravaposti ja kus Le­vadia esitas tegelikult ilusa partii?

Jah, meil oli rida võimalusi leida tee, kuidas jõuda väravani. Suutnuks me vaid samamoodi lihtsaid sööte veeretada nagu Debrecen, aga ei – eksisime liiga palju lihtsate asjadega, mis eristaski meid ungarlastest. Kui mängijaid eraldi vaadata, siis ründaja, Ungari koondislane Gergely Rudolf eristus selgelt kõigist teistest – ta oli väga kiire ja liikuv ning valmistas meile kõige rohkem probleeme.

Aga ma ei nutaks taga ainult esimest mängu, mis kokkuvõttes õnnestus paremini. Meil oli väravavõimalusi ka korduskohtumises: avapoolajal Nikita Andrejevil, teisel poolajal paar tükki Indrek Zelinskil, samuti Vitali Gussevil... Ei tea, milliseks oleks teine mäng kujunenud, kui Andrejev poleks vigastada saanud, aga minu meelest tegi ka Zelins­ki ees korralikult tööd.

Kokkuvõttes ei jäänud me hä­bisse. Vastupidi: poisid olid tub­lid. Kõik tänavused euromängud on näidanud, et me oskame kaitsta, aga rünnakul vajame rohkem külma pead ning kaalutletud käike!

•• Kui suurt puudust tundsid kordusmängust kollaste kaartide tõttu eemale jääma pidanud Nahast?

Kostja puudumine andis muidugi tunda. Ta on olnud meile igas euromängus suureks abiks, eriti oma kogemuste ja nõudlikkusega. Tema etteasted utsitavad noori tagant, et nähke samuti vaeva ja tõuske samale tasemele. Kostjal on dirigendiomadused ja ta suudab meie mängu käima panna.

•• Kuidas kommenteerid Levadia euromängude peategelase Martin Kaalma etteasteid väravasuul?

Tibu, kurat, areneb iga mänguga (naerab)! Ta on värava ees nagu põrkepall, hüppab just sinna, kuhu meeskonna päästmiseks vaja. Eriti kindlalt on Tibu tegutsenud välismängudes. Aga ärme teda nüüd ka üle kiida – vana mees (32-aastane – toim) ei viitsi muidu enam edasi pingutada ja laseb jalad sirgu (naerab).

•• Millist vastast play-off’is eelistad, kas kuulsat ja publikule atraktiivset klubi või mõnd lihtsamat pähklit, et iga hinna eest siiski alagrupiturniirile pääsemist üritada?

Kuulsustega läheb meil kuidagi paremini minna (naerab). Paraku pole meil selles osas võimalik kaasa rääkida – eks reedel (täna – toim) ole näha, kas järgmine vastane on kuulus või mitte.