Eestisse ei sõida ka väiksemate traumade küüsis koondise varuväravavaht Federico Marchetti ja ründaja Vincenzo Iaquinta, lisaks noored ründajad Mario Balotelli ja Amauri.

MM-koondisse kuulunud palluritest ei ole uus peatreener Cesare Prandelli kaasanud aga näiteks äärekaitsjat Gianluca Zambrottat (tiimi kaitseliinis leidub koguni neli uut nime!) ega ka ründajat Antonio di Natalet või kuulsat poolkaitsjat Mauro Camoranesit. Samuti pole Lõuna-Aafrikas käinud palluritest kutset ära teeninud veteranist väravavaht Morgan de Sanctis, kaitsjad Christian Maggio, Salvatore Bocchetti ja Domenico Criscito. Tallinna jäävad tulemata veel alavormis vaevlevad Juventuse kaitsja Fabio Grosso ning nüüd Genoa särgis mängiv ründaja Luca Toni, keda kumbagi ei lülitatud küll ka juba MM-il käinud rivistusse.

Paljud Itaalia jalgpalli kuulsad nimed, sealhulgas kuldse jalaga ründaja Alessandro del Piero ja riiukukest Marco Materazzi lõpetasid koondisekarjääri 2008. aasta EM-i järel. Tänavuse MM-iga tegi koondisega lõpparve kaks suurnime: keskkaitsja, endine kapten Fabio Cannavaro ja keskväljamees Gennaro Gattuso.