Kawaguchi penaltitõrje

Juhtuma hakkas 21. minutil, kui Jaapani kapten Tsuneyasu Miyamoto ei suutnud puhtaks lüüa horvaatide pikka söötu, kuid eksis ning niitis seejärel karistusalas murule Dado Pršo. Belglasest kohtunik Frank de Bleeckere osutas veendunult penaltipunktile. Lööma asus Darijo Srna, kuid Kawaguchi suutis enda poolt vaadatuna vasakusse alumisse nurka suunatud löögi suurepärase sirutusega nurgalööki lükata. Srna haaras kahe käega peast kinni ja Kawaguchi raputas võidukalt rusikat.

Ka järmine ohtlik moment oli kasutada horvaatidel, kuid 28. minutil tekitas Kranjcar endale karistusala lähistel ruumi ja tulistas parema jalaga värava suunas. Löök tabas aga latti. Kolm minutit hiljem leidis läbisööt karistusalasse sööstnud Klasnici, kuid terava nurga alt sooritatud löök veeres endast ohtu kujutamata värava eest läbi. 34. minutil tänasid jaapanlased kõiki oma jumalaid, kui Akira Kaji tagasisööt murukamara konarlikuse tõttu üle Kawaguchi jala hüppas ja väravast napilt mööda veeres.

36. minutil oli vaja oma oskusi esimest korda tõsiselt näidata ka Horvaatia puurivahil Stipe Pletikosal, kes pidi kornerisse lükkama ristnurga suunas lennanud Hidetoshi Nakata kauglöögi. 40. minutil vastas Horvaatia puurivahile Kawaguchi, kes sai sõrmed taha Klasnici kauglöögile.

Jaapan luhtas ideaalšansi

Poolajal tegi Zico vahetuse tuues sisse Premier League'i kogemustega ründava poolkaitsja Yunichi Inamoto. 51. minutil oli Jaapanil ideaalne võimalus skoor avada. Takahara leidis seinasööduga üles trahvikasti sööstnud Kaji, kes söötis värava ees vaba olnud Atsushi Yanagisawale. Too suutis aga palli praktliselt tühja värava eest läbi lüüa.

54. minutil oli põhjust oma järelttulijat kiruda Horvaatia juhendajal, kelle pojal Nikol jäi napilt puudu, et karistusalasse antud terav ja madal sööt varbaga väravasse lükata. 56. minutil üritas Nakata taas kaugelt, aga seegi kord oli Pletikosa mees omal kohal. 59. minutil oli Horvaatial kasutada nurgalöök, kuid pallile ei saanud korralikult pihta ei Niko Kovac ega Klasnic.

Järgmise veerandtunni jooksul ei omanud kumbki meeskond selget initsiatiivi ja ka korralikke väravavõimalusi ei sündinud. Horvaatia andis aga selgelt mõista, et soovib kohtumisest kolme punkti tuues kaitsja Igor Tudori asemel sisse ründaja Ivica Olici. 80. minutil pääses karistusala joonelt ohtlikult löögile teine vahetusmees Luka Modric, kuid lõi otse Kawaguchile sülle. Kaks minutit hiljem üritas kaugelt Olic, kuid lõi napilt mööda.

92. minutil oli Horvaatial kasutada kolm kolme vastu rünnak, kuid Olic ei suutnud kahel katsel söötu karistusala keskel oodanud kaaslasteni toimetada.

SPORTNET 
Foto: Reuters

671 - JAAPAN - HORVAATIA 0:0 (0:0)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
18.06.2006, Nürnberg, Frankenstadion, F-alagrupp

22. minutil ei realiseerinud Darijo Srna penaltit

H: Tsuneyasu Miyamoto 21, Yoshikatsu Kawaguchi 42, Alessandro Santos 72 - Robert Kovac 32, Darijo Srna 69.
K: Frank de Bleeckere (Bel) - Peter Hermans (Bel), Walter Vromans (Bel).
P: 41 000

Jpn: Yoshikatsu Kawaguchi, Tsuneyasu Miyamoto (k), Hidetoshi Nakata, Mitsuo Ogasawara, Naohiro Takahara (Masashi Oguro 85), Shunsuke Nakamura, Atsushi Yanagisawa (Keiji Tamada 61), Alessandro Santos, Takashi Fukunishi (Yunichi Inamoto 46), Akira Kaji, Yuji Nakazawa. T: Zico.

Cro: Stipe Pletikosa, Darijo Srna (Ivan Bosnjak 87), Josip Simunic, Robert Kovac, Igor Tudor (Ivica Olic 70), Dario Simic, Marko Babic, Dado Pršo, Niko Kovac (k), Ivan Klasnic, Niko Kranjcar (Luka Modric 78). T: Zlatko Kranjcar.

FIFA/Budweiser Man of the Match: Hidetoshi Nakata