„Ääretult ebatavaline juhtum, harva tuleb klamber niimoodi lahti,” ütles Zahkna, kes informeeris õnnetusest kohe doktor Mihkel Mardnat.

„Sauel murdus hüppeliigese välimine luupeks ehk pindluu,” selgitas Mardna. „Saan Östersundi haigla diagnoosi koodi põhjal tuvastada murru klassifikatsiooni, aga vigastuse tegeliku raskuse saan iseloomustada seda nähes. Üks on kindel – jalga tuleb opereerida. See pole raske vigastus, aga sportlase seisukohast siiski tõsine juhtum.”

Zahkna sõnul talus Saue õnnetust vapralt. „Ta püsis kogu õhtu positiivsena,” ütles treener. „Tema jalg pandi Östersundi haiglas kipsi. Praegu (loe: hilisõhtul) sõidutame ta majutuspaika. Homme lendab Eveli Tallinna ja viiakse seal kohe doktor Mardna vastuvõtule.”

Kas olümpiale sõit on ohus?

Kas jalaluu murd seab ohtu Saue osalemise 12. veebruaril algaval Vancouveri taliolümpial, on Mardna sõnul vara öelda.

„Vigastus paneb hooaja jätkamise kahtluse alla, aga õhkõrn võimalus olümpiale sõita on siiski olemas,” ütles Mardna. „Kõik oleneb paranemise kiirusest. Neljapäeval vaatan Eveli jala üle, ilmselt tuleb samal päeval seda ka lõigata.”

Enne 1998. aasta Nagano taliolümpiat juhtus õnnetus Kristina Šmiguniga, kel murdus

1. jaanuaril Otepääl mootorsaaniga vastu puud sõites rangluu. Ometi paranes murdmaasuusataja nii kiiresti, et ta sai olümpia lõpus osaleda 30 km vabatehnikasõidus. Šmiguni treenitus oli mõistagi nõrgenenud ja tema laeks jäi 46. koht.