Eesti Taastusarstide Seltsi juhatuse esinaise, Egle Seppo, sõnul tekivad mobiiltelefoni hoidmisest ja selle fikseerimisest kaela ja õla vahele pikema aja jooksul staatilisest asendist tingitud lihaspinged, lihastoonuse tõus, lihaste ja kõõluste verevarustuse häired ja sellest tingituna valu kaela, turja ja õlavöötme piirkonnas.

"Loomulik on see, et pikemas perspektiivis tekivad staatilistest koormusvaludest üldine halb enesetunne, stress ja väsimus. Seetõttu tuleb kasuks tegeleda joogaga, mis on ideaalne hingamise ja kehaasendi korrigeerimiseks, venitamiseks ja lihaselastsuse ja vereavarustuse taastamiseks," soovitas jooga-võimlemist pooldav Seppo.

Joogatreener Jansu arvates on just Eestis suur potentsiaal mobiilijoogal, kuivõrd aasta aastalt on tänu mobiilside heale kättesaadavusele ja järjest odavamatele kõneminutihindadele tõusnud ka mobiili igapäevane kasutamine. "Mobiilijooga aitab tekkinud füüsiliste vaevuste vastu, treeningusse on koondatud kokku jooga sissejuhatavad hingamis- ja meeleharjutused ning asendid mis toniseerivad probleemseid lihaseid," tutvustas Jansu.

Mehe sõnul on mobiilijooga treening lisaks palju mobiiliga rääkivatele inimestele sobiv ka kõikidele päevas mitmeid tunde sundasendis arvuti taga istuvatele kontoritöötajatele. "Mobiilijooga treening õpetab õiget hingamist, lõdvestumist ja positiivset mõtlemist ning parandab kindlasti edaspidi töövõimet ja võimaldab probleeme näha hoopis uues valguses või uute võimalustena," selgitas Jansu.

Almer Jansu on joogaga tegelenud pikki aastaid, täiendanud oma teadmisi nii Jaapanis, Tais kui Euroopas. Eestisse on toonud ta powerjooga. Hetkel elab ning töötab ta peamiselt Londonis.

Mobiilijooga treening on ühe tunni pikkune ning treeningud hakkavad toimuma alates veebruarist Reval-Sport Spordiklubis (Aia 20, Tallinn). Mobiilijooga tutvustused leiavad aset ka suuremates Tallinna kaubanduskeskustes.

ELAMUSSTUUDIO