„Pärast EM-i töötasin rohkem piruettide kallal – Tallinnas tulid pea kõik hüpped puhtalt välja, kuid piruetid olid nõrgad,” kirjeldas maailma hetketabelis 18. kohal paiknev Anna Levandi õpilane olümpiaettevalmistusi.

Optimismi sisendab Glebovale ka mängude alguses paarissõitjatelt kriitikat pälvinud olüm­piajää kvaliteet, mis nüüd on suurepärane. „Jää libiseb hästi, hea on end üles tõugata, hüpped on kergemaks läinud,” rääkis ta. Torinos 16-aastasena olümpiadebüüdi teinud iluuisutaja usub, et närvid on korras ja rambivalgust ta ei karda. „Torinos olin väike tüdruk ega teadnud mitte millestki mitte midagi. Praegu tunnen ennast palju kindlamini, kõik on valmis, võiksin kas või kohe võistelda,” lisas ta. Glebova uisutab olümpiajääle neljandas rühmas ja 18. sportlasena.

Kindel publiku lemmik

Koha eest publiku südames ei õnnestu aga tõenäoliselt kellelgi võistelda kanadalase Joannie Rochette’iga. 24-aastane neiu alustab võistlust vaid napid kaks päeva pärast seda, kui suri tema ema. Laupäeva õhtul tütrele Vancouverisse kaasa elama saabunud 55-aastane Therese Rochette sai südamerabanduse ja lahkus siitilmast pühapäeval.

Kurvast sündmusest kuuldes arvasid paljud, et Joannie loobub olümpial võistlemisest, kuid neiu tegi vapralt kaasa pühapäevase treeningu ja kavatseb täna õhtul publikut vaimustada. Hoolimata rängast uudisest suutis Joannie treeningul isegi korraks naeratada, teenides nii kanadalaste kui ka kõikide konkurentide suure tunnustuse.

„Minu sügav lugupidamine Joanniele, mina poleks suutnud seda teha,” lausus Sarah Meier.

Rochette’il on leinaga toime tulemisel abiks Kanada olümpiakoondist nõustav Sylvie Frechette, kes on ka ise suurvõistluse eel samalaadse tragöödiaga silmitsi seisnud. 1992. aasta Barcelona olümpia sünkroonujumise kullavõitja sõitis toona mängudele vaid mõni päev pärast elukaaslase enesetappu. „Kui ma kuulsin, mis temaga (Joanniega – toim) juhtus, tuli kõik taas meelde. Seda on väga raske kirjeldada,” rääkis Frechette.

Ükskõik kuidas naiste üksiksõit lõpeb ja kes olümpiavõitjaks kroonitakse, pealtvaatajate südames on ikka kindel võitja Joannie Rochette – maailma edetabeli viies number, kes otsustas elu tähtsaimal võistlusel osaleda hoolimata emotsionaalselt üliraskest hetkest.