Eesti jooksuspordi kehvad päevad on ajendanud ala entusiaste härjal sarvist haarama. Nõmme kergejõustikuklubi eestvedamisel pandi alus üleriigilisele jooksutiimile.

Jooksutiim on jagatud gruppidesse, tugevaimasse ehk eliitrühma kuuluvad meie maratoni tippmargi omanikud Jane Salumäe ja Pavel Loskutov. Juunioride eliitgruppi valiti Igor Holdai, Urmet Uusorg, Meelis Tammre ja Oleg Holdai.

A grupi nimetatute hulgas on värsked murdmaajooksu meistri Heiki Sarapuu ja Margus Pirksaar, Natalja Buljukina ja Ethel Lauri, Elvas medalile küündinud Ahto Tatter, Risto ütsmüts, Maile Mangusson, Madli Tuuling, Evelin Kärner ning Katrin Heinsaar jt.

Jooksjad plaanivad korraldada iga kuu treeningukogenemisi, esimene pääsuke lasti lendu ülemöödunud nädalavahetusel Kurgjärvel. "Kõigepealt püüama kasutada Eesti võimalusi, Eestis on harjutamiseks palju ilusaid paiku," ütles jooksutiimi juht Toomas Klasen.

Esimeses laagris viibis üle paarikümne jooksja. "Vanemate ja kogenumate seltsis harjutamine oli noortele innustav," sõnas Klasen. "Meie Nõmme klubi tüdrukud olid treener Uno Källe õpetustest vaimustuses."

Jooksutiimi peatreeneri Andres Nirgi arvates on selgade ja peade kokkupanek kindlasti õige samm. "Saame treeningu põhimõtteid arutada, võistluskalendrit sättida, Eesti koondise koostamise valikuprintsiipide üle vaielda. Peaasi, et ühistegevus võidutseks isiklike ambitsioonide ees."

Jooksutiimi järgmine kokkusaamine on 24. ja 25. mail Tartus Tallinna ja Tartu linnavõistlusel.

EPL