15. kuni 18. novembrini Pärnumaal Jõulumäel peetava seminari peaesineja on Tartu ülikooli õppejõud Ants Nurmekivi, keda võib kutsuda jooksuprofessoriks. Ligi nelikümmend aastat tagasi 5000 ja 10 000 m jooksus Eesti rekordeid uuendanud mees on kogu teadlasekarjääri käsitlenud jooksutreeninguid ja tulemuste mõjutajaid ning kirjutanud nende kohta uurimusi.

Nurmekivi räägib seminaril treeningukava ülesehitamisest, jooksutehnikast, jõu ja kiiruse arendamisest. Kavas on ka praktikatunnid: jooksutehnikat õpetab Türi kergejõustikutreener Leonhard Soom, üldkehalist ettevalmistust juhendab Tartu ülikooli füsioterapeut Marit Kull ning kiiruse arendamise tundi viib läbi seminari üks peakorraldajaid Margus Pirksaar. Lisaks peab Eve Pihl ettekande vedeliku tarbimisest treeningu ajal.

“Tahtsime koos Viljandi jooksumeeste ja orienteerujatega oma teadmisi suurendada,” lausus Pirksaar. “Mõtlesime: kui kutsume targemaid inimesi loenguid pidama, miks peaksime hoidma teadmisi ainult endale, ja otsustasime korraldada seminari. Esimene seminar suvel Elvas läks korda. Järgmised tulevad jaanuaris ja mais.”

Pirksaare sõnul on seminarile registreerunud 40 huvilist. Leidub veel üksikuid vabu kohti.