„Testitulemused on näidanud, et füüsiline vorm peaks olema hea, kuid eelistan parem hinge tõmmata ja puusa ravitseda,” selgitas Jaanson. „Käisin eelmisel nädalal uuringutel, mille tulemuste põhjal saab peagi paika panna edasise tegevuskava.”

Nii võib suure tõenäosusega Jaansoni tänavuse võistlushooaja lõppenuks kuulutada, kuigi oktoobri lõpus peetakse veel näiteks rahvusvaheline Armada Cupi regatt Šveitsis. „Hing ihkaks küll võistelda, aga esialgu kes­kendun puhkamisele,” lisas kahekordne olümpiahõbe.

Sõudejuht Kilk ütles, et kuna Jaanson jäi neljapaadi-idee suhtes ebalevaks, ei olnud mõtet ka üleliia suruda. „Arutasime seda pikalt,” möönis Kilk. „Jüril oli kaks vastuargumenti – tema tulekul peaks keegi senisest meeskonnast kõrvale jääma, mis võib tekitada pingeid, samuti oleks tal pärast ebaõnnestunud MM-i psühholoogiliselt raske nii vähese aja tagant taas võistelda.”

Jüri Jaansoni treenerist abikaasa Tatjana Jaanson tõdes, et kuigi temal võib ees seisva EM-i suhtes olla teistsugune arvamus kui mehel, tuleb sportlast usaldada. „Jüri puusavärk vajab lahendamist,” märkis ta.

Neljasel MM-i koosseis

Hoolimata Jüri Jaansoni eemalejäämisest juhendab Tatjana Jaanson EM-iks valmistuvat neljapaati, kus sõuavad Tõnu Endrekson, Andrei Jämsä, Vladimir Latin ja Igor Kuzmin ehk samad mehed, kes hiljutisel MM-il.

„Täna (eile – toim) saame sellises koosseisus esmakordselt Pärnus kokku ning alustame ühistreeningutega,” selgitas juhendaja.

Lisaks neljapaadile paneb Eesti EM-il välja Kaspar Taimsoo – Allar Raja ja Kaisa Pajusalu – Sille Vaiksaare paarisaerulisel kahepaadil, Valeri Prosvirnini ühepaadil ja kaheksapaadi.