Pennetta asub maailma edetabelis 29. kohal. Kanepi pole itaallannaga kordagi kohtunud, kirjutab SL Õhtuleht.  «Mina ei tunne vastast eriti hästi. Aga treener teab, kuidas Pennettaga mängida,» lootis Kanepi Andrei Luzgini õpetussõnadele. 

Kanepi kohtub Pennettaga homme, ilmaennustus pakub selleks päevaks Melbourne’is 33 kraadi sooja. Palavate ilmadega on Kanepi väljas käinud nii vähe kui võimalik ning veetnud suure osa ajast hotellis.

«Päevaplaan on siin tavaline. Hommikul tõusen kell seitse, söön ja lähen trenni. Harjutan korra või kaks päevas. Olen saanud paar korda treenida ka neil väljakutel, kus turniir toimub,» rääkis Kanepi. Kui kodus treenib Kanepi enamasti Luzginiga, siis Melbourne’is leidub partnereid küllaga. Kõige rohkem on ta harjutanud rootslanna Sofia Arvidssoniga. Hotellist väljakuile on umbes viis minutit autosõitu. Transpordi pakuvad korraldajad tennisistidele tasuta.

Reedel oli Kanepil ja tema treeneril väike õhtusöök koos eestlannat toetama sõitnud fännidega. «Kolm pöidlahoidjat sõitis Eestist kohale,» täpsustas Kanepi. «Mingit pikemat väljasõitu ma pole ette võtnud, et aga hotell paikneb kesklinnas, olen natuke ringi vaadanud.»

Ajavahega kohanemine võttis Kanepil aega umbes nädala. «Algul oli nii, et kell kaheksa-üheksa õhtul läksin magama ning kell viis hommikul läks uni ära. Nüüd olen saanud õigesse režiimi,» ütles Kanepi.

Kui Kanepi Pennettat võidaks, kohtuks ta teises ringis ilmselt austraallanna Alicia Molikiga ja kolmandas kaheksandana asetatud Patty Schnyderiga (Šveits). Kuid Kanepi ei vaata tabelit kaugele, ta võtab ühe mängu korraga. «See on rohkem ajakirjanike komme ette vaadata. SL Õhtuleht pani ju mulle eesmärgi ka – jõuda tänavu kolmekümne hulka,» muigas Kanepi.

Kihlveokontorid peavad Pennettat soosikuks, kuid mitte liiga selge ülekaaluga. Keskmiselt saab panuse tegija Pennetta võidu korral raha tagasi 1,6-kordselt, Kanepi võidu korral 2,1-kordselt. Seega pole vahe kuigi suur.