Künnap on maailma edetabelis maikuiselt 18. kohalt nüüdseks 61. positsioonile pudenenud Kanepit sparringupartnerina abistanud juba alates hilissuvisest USA-turneest, ent tal puudub treenerina töötamise kogemus. Vaatamata sellele avaldas Kanepi rahvusringhäälingu telesaatele „Ringvaade” antud intervjuus lootust, et hakkab edetabelis peagi taas tõusma ja võidab uuel aastal ühe turniiri.

„Mu kaugem eesmärk on saada maailma esireketiks, sest eesmärgid peavad olema suured,” kinnitas eilsest Tais treeninglaagrit alustanud Kanepi.

Kanepi treeninguplaanid on Künnapi sõnul täpselt paigas 10. detsembrini, misjärel eestlanna läheb turniirile Dubaisse. Dubaist naastakse Taisse, kust aasta lõpus reisitakse omakorda turniiridele Austraaliasse. „Praegu on põhirõhk Kaia üldkehalisel ettevalmistusel, mis vajab järeleaitamist,” ütles Künnap „Ringvaatele” antud usutluses. „Tunneme üksteist veel vähe, aga senine koostöö on sujunud väga hästi.”

Tiimis kolm abilist

Künnapi kõrval kuuluvad abilistena Kanepi tiimi ka üldkehalise ettevalmistuse treener Kristjan Prüüs ja psühholoog Aave Hannus.

„Eelmiste treeneritega, kes olid argentiinlane (Pablo Giacopelli – toim) ja itaallane (Luca Appino – toim), jättis koostöö kultuuriliste erinevuste tõttu soovida – temperamendid olid erinevad,” selgitas Kanepi intervjuus „Ringvaatele”. „Maiduga hakkasime üksteist tasapisi siis tundma õppima, kui ta viibis minuga kuus nädalat USA-s. Ta on eestlane ja mul on temaga lihtsam. Mulle on oluline, et treener mõistaks mind täielikult.”

Künnap lisas, et ei tunne uues ja vastutusrikkas ametis hirmu. „Võtan seda kui uut kogemust ja väljakutsest,” lausus värske treener.