“Tundus, et söödu hetkel oli Baroš suluseisus. Kui ei olnud, siis tegid tšehhid väga ilusa rünnaku,” ütles peatreener Arno Pijpers pärast mängu.

Teine värav sai alguse Martin Reimi valesöödust keskväljal. Pavel Nedvedi kauglöögi järel kaitsjast suunda muutnud palli lükkas Kaalma latti, kuid kukkus, kaitse hilines julgestamisega ja Baroš võis kuuelt meetrilt palli tühja väravasse lükata.

Kõige kehvem poolaeg

Hoolimata kahest väravaga lõppenud apsust jäi Pijpers kaitsemänguga rahule. “Meil oli väga noor koosseis, vastased aga väga tugevad, mitmed mängijad nagu Tomaš Rosicky või Baroš silmanähtavalt tippvormis,” ütles peatreener.

Teisel poolajal tegid tšehhid üheksa vahetust ja mäng muutus eestlaste jaoks kergemaks. Kuid seda vaid kaitses, sest teisel poolajal ei suutnud Eesti ühtegi võimalust tekitada. Avapoolajal oli Eestil kaks poolvõimalust: Vjatšeslav Zahovaiko kauglöök ja Kristen Viikmäe oli pääsemas väravavahiga üks-ühe vastu, kuid arvas, et on suluseis ja võttis hoo maha.

Nädalapäevad hiljem kodus Makedoonia vastu näitas Eesti koondis esimese 45 minuti jooksul selle hooaja kehvimat mängu ja jäi juba vaheajaks 0:3 kaotusseisu.

11. minutil põrutas Goce Sedlovski 30 meetrilt karistus-löögi Kaalma värava ülanurka. Neli minutit hiljem eksis keskkaitsja kohal mänginud Teet Allas ja Goran Popov lõi segamatult 2:0. 31. minutil jäi taas Allas pisut hiljaks ja Goran Pandev lükkas palli posti põrkega kolmandat korda Kaalma puuri.

“Esimese poolajaga ei jäänud ma üldse rahule. Teadsime, et makedoonlased realiseerivad edukalt karistus- ja nurgalööke, kuid ikka ei suutnud neid neutraliseerida,” tõdes Pijpers, kes tõi vaheajal keskväljale Marko Kristali, nihutas Martin Reimi keskkaitsesse ning Allase oma tavapärasele kohale äärekaitsjaks.

Eesti haaraski kohe mänguohjad enda kätte ja juba 54. minutil pääses Vjatšeslav Zahovaiko Makedoonia väravavahi Jane Nikolovskiga silmitsi, tegi osava pette ja lükkas palli tühja väravasse. Kulus veel üheksa minutit ja vahe kahanes üheväravaliseks: Joel Lindpere andis vasakult äärelt hea passi, mille vahetusest sisse tulnud Ingemar Teever peaga väravasse suunas. See oli Eesti koondise 300. värav.

Lootus mängu päästa kadus aga vähem kui minutiga. Goran Pandev murdis vasakult äärelt karistusalasse, söötis Vlatko Grozdanovskile ja seis oli 2:4. Eesti jätkas üritamist, kuid Zahovaiko ja Kristen Viikmäe üritused ebaõnnestusid.

“Avavärav löödi meile liiga kiiresti, see võttis jalad alt. Järgmised kaks olid päris liiast,” analüüsis Zahovaiko. “Teisel poolajal muutsid vahetused mängu kiiremaks ja pääsesime rohkem rünnakule. Makedoonia viimane värav viis meeleolu taas nulli.”

“Tunnen poiste üle uhkust, et nad suutsid 0:3 kaotusseisus võidelda ja kaks väravat lüüa. Võimaluste poolest võinuks mäng lõppeda isegi 6:6,” hindas Pijpers.