Vähemalt paberil on nende koosseis kindlasti tugevam märtsis Tallinnast võiduga lahkunud põhja-iirlaste omast.

Ning loomulikult peaks šotimäng olema atraktiivne ka ajaloolistel põhjustel, millest täpsemalt kirjutab EJLi asepresident Aivar Pohlak tänases lehes veste vormis.

Ja kuigi seekord pole kunstvalgustusega seitsme ja poole aasta eest juhtunuga sarnaseid probleeme ette näha, on siiski mitmed vutisõbrad eestlasele omase musta huumoriga soovitanud šotlaste õrritamiseks mängupäeva hommikul teatada, et mängu algus on toodud ettepoole kella kolmeks ja näiteks mängu vaheajal paariks minutiks ka kunstvalgustuse välja lülitada…

Šoti-mäng peaks rõõmustama ka Tallinna turismimajandust – hotelle, restorane ja pubisid. Eeldatavasti 1500 šotlast suudavad loodetavasti lisaks turismitööstusele rõõmustada ka teisi tallinlasi, tuues sügisesse ja külma Tallinnasse natuke ka kevadet.

Kindlasti peavad tõsiseks lahinguks valmis olema ka Eesti koondise fännid, et tribüünidel vastase toetajate ülelaulmisvõistluses mitte häbisse jääda.

Taani koondis valmistub juunis Portugalis algavaks EM-finaalturniiriks.

Minu hinnangul on tegu ehk tugevaima meeskonnaga, keda Eesti A.Le Coq Arenal pärast staadioni avamängu

Hollandi vastu on võõrustanud.

Jesper Grönkjaer, Jon Dahl Tomasson, Martin Laursen, Thomas Helveg, Ebbe Sand, Dennis Rommedahl, Thomas Gravesen jt on nimed, keda kõik end tõsiseks jalgpallisõbraks pidavad inimesed peaksid teadma.

Kindlasti seostub Taani jalgpall paljude eestlaste (ja mitte ainult eestlaste) jaoks imelise Tuhkatriinu looga aastast 1992.

Teatavasti ei pidanud Taani EMfinaalturniiril osalema, aga kolm nädalat enne turniiri algust kestestas ÜRO Jugoslaavia suhtes spordialase koostöö sanktsioonid ja nii kutsuti valikgrupis lõunaslaavlaste järel

teiseks jäänud taanlased osalema.

Edasine on nagu ilus muinasjutt, mida hästi uskuda ei saa. Euroopa ja muu maailma hotellidest

aeti puhkusele siirdunud mängijad kiiresti kokku ning ilma kohustuseta hästi esineda alustanud Taani tuli lõpuks kogu loogika vastaselt Euroopa meistriks! Ilus meeldetuletus sellest, et unistamine pole keelatud.

Lisaks Šotile ja Taanile mängib Eesti järgneva paari nädalaga veel kaks sõprusmängu.

Esimese võõrsil Tšehhimaaga ning teise kodus Makedooniaga.

Jalgpallisõbrad võivad küsida, et kas liiga palju liiga tugevaid vastaseid korraga ei ole. Kindlasti on ja kindlasti ei tule järgmised nädalad meie koondisele kerged.

Samas on ka selge, et rahvusvaheline jalgpallikalender on nii tihe, et Tšehhimaa, Taani ja šoti klassiga meeskondi me endale igapäev vastaseks ei saa. Seega, kui võimalus tekib, tuleb see kasutada, sest ilma tugevate vastastega mängimata ei tõuse ka koondise mängutase.

Ja naljaga pooleks võib lisada, et EM- või MM-finaalturniiril on ju graafik veelgi raskem ning need finaalturniirid on ju lõpuks meie eesmärk...