Oma eelmise tippaja 2:37.30 jooksis Kaljus mullu samuti Hamburgis ning ka siis sai ta seitsmenda koha.

“Põhimõtteliselt olen tulemusega rahul,” räägib Kaljus. “Enne jooksu arvasin, et kui parandan isiklikku rekordit ühe minutiga, siis on hea, kui kahega, siis väga hea. Need poolteist minutit, mis isiklik rekord paranes, oli täna maksimum.”

VALMISTUB ORIENTEERUMISE MM-IKS. Kaljus ei osanud eile öelda, millal ta järgmine kord maratoni jookseb, sest nüüd hakkab ta valmistuma augusti alguses Tamperes toimuvaks orienteerumise MM-iks.

“Püüame nii teha, et praegu saaks kahte jumalat teenida,” lausub treener Harry Lemberg. “Loodan Külli kergejõustikuga ära hullutada, nii et tuleval aastal jookseb ta maratoni juba kergejõustiku EM-võistlustel Münchenis.”

“Maratoni ja orienteerumist annab ühendada küll,” arvab Kaljus. “Maratone joostakse rohkem kevadel ja sügisel, orienteerumisvõistlused toimuvad peamiselt suvel. Maratonis olen alles õpipoisi rollis, siin tuleb keskenduda üheks võistluseks. Orienteerumine vajab ka head kaardilugemist ja maastiku tunnetamist. Nüüd hakkangi sellele rohkem tähelepanu pöörama. Arvan, et tänavune MM Soomes jääb minu viimaseks.”

Hamburgis said kolmikvõidu sakslannad: esimesena lõpetas Sonja Oberem (2:26.12), järgnesid Luminita Zaituc (2:28.42) ja Katrin Wessel (2:29.42).

BAUMANNI STARTI EI LUBATUD. Meestest tõid Hispaaniale kaksikvõidu Julio Rey (2:07.46) ja Javier Cortes (2:07.48). Rey parandas 2.11-ga argentiinlase Antonio Silio rajarekordit, mis oli joostud kuus aastat tagasi. Ühtlases tempos (10 km 33 minutiga) jooksnud Pirksaar oli kuus sekundit kiirem kui mullu, mil ta sai 18. kohaga.

Dopingu pruukimise eest kaheaastast võistluskeeldu kandval sakslasel Dieter Baumannil Hamburgi maratonil siiski joosta ei lubatud, kuigi endine olümpiavõitja seda teha kavatses. Saksa kohus leidis, et lubades Baumanni starti võib Rahvusvaheline Kergejõustikuliit koos võistluskeelu alla oleva sportlasega võistlemise eest diskvalifitseerida kõik ligi 18 000 maratonist osavõtjat.