Eile Kaia Kanepiga peetud telefoniusutluses tuli Eesti esimängija muu jutu seas lagedale uudisega, et tema tee argentina juurtega Suurbritannia kodanikust treeneri Pablo Giacopelliga on lahknenud.

Nelja järjestikuse võidu saavutamisel pole Kanepil Tokyos olnud ühtki abimeest, sest veebruaris alanud koostöö Giacopelliga katkes kümmekond päeva tagasi.

“Mul oli juba mõnda aega selline tunne, et koostöö on end ammendanud. Mänguliselt andis Giacopelli mulle ilma kahtluseta palju. Koostöö katkes ikka sellepärast, et me ei klappinud inimestena,” selgitas Kanepi, rõhutades, et mingit lõunaameerikalikku käteringutamist lahkumisel polnud.

“Minu otsus tuli treenerile kindlasti üllatusena, kuid ta jäi rahulikuks. Teravusi me ei  vahetanud,” kommenteeris Kanepi, kes otsib uut treenerit oma mänedžeri Enn Pandiga paralleelselt.

Kuni uue treeneri leidmiseni on Kanepi iseseisev. “Piletid olen endale tellinud ikka ise, samuti elamise muretsenud. Nüüd tuleb endale treeningpartnerid ise leida, samuti väljak reserveerida. Millest rohkem puudust tundma hakkan, on muidugi otsesed nõuanded, mis on raskel hetkel vajalikud.”

Kanepi lisab, et küllalt paljud naismängijad ajavad läbi ilma treenerita. “Keegi on turniiril tavaliselt siiski kaasas: üldkehalise ettevalmistuse treener, mänedžer, keegi perekonnast või lihtsalt hea tuttav,” kõlas Kanepi häälest optimismi.

Võite ridamisi

Kanepi võidutee jätkus ilma treeneritagi. Eesti naiste esinumber jõudis 1,34 miljoni dollarilise auhinnafondiga WTA turniiril Tokyos kolme võiduga põhiturniirile ning alistas eile põhiturniiri esimeses ringis maailma 13. reketi Anna Tsˇakvetadze Venemaalt 6:4, 3:6, 6:3.

“Oli tõsine mäng, mis kestis üle kahe tunni. Enda arvates sain Tšakvetadzest siiski kergemini jagu kui French Openi teises ringis, kuigi siis võitsin kahes setis,” hindas Kanepi.

Esimese kategooria turniir Tokyos on tasemelt nii kõva, et ka WTA edetabelis 39. kohal asuv Kanepi pidi alustama valikturniirilt, kus võitis järgemööda Meng Yani (Hiina), Miki Miyamurat (Jaapan) ja Vera Dusˇevinat (Venemaa).

Veel kevadel maailma esikümnesse kuulunud Tšakvetadze jäi Kanepile alla eelkõige tagajoonemängus. “Taotlesin agressiivsust ja algatust, ületasin teda tempo ja löögitugevuse poolest. Mis puudu jäi, oli tugev serv. Lihtsaid punkte tuli vähem kui tavaliselt, iga oma servigeim tuli vaevaga. Teises setis võitsin ainult ühe oma servigeimi. Õnneks oli minu tõrje parem,” lisas Kanepi.