Eesti esimängija Kaia Kanepi alistas WTA I kategooria turniiril Tokyos teise ringi mängus prantslanna Virginie Razzano 6:4, 6:2. Edetabelis Kanepist kaks kohta kõrgemal (37) paikneva Razzano löömiseks kulus ainult poolteist tundi.

Kanepi jäi teises setis küll 0:2 taha, kuid mängis lõpu hiilgavalt. Ta võitis kuus geimi järjest. “Ei olnud kedagi segamas!” tegi võllanalja Kaia isa Jaak Kanepi, viidates asjaolule, et tütrel pole Tokyos kaasas kedagi taustajõududest. “Muidugi oleks hea, kui keegi Kaiat saadaks.”

Mängija ise oli pärast mängu särtsu täis, kuigi tal tuli oma järjekorda oodata terve päev. Kanepi ja Razzano alustasid Eesti aja järgi kell viis hommikul, seis ul 1:1 saabus tugev vihmavaling, mängud viidi peaväljakule katuse alla ja Kanepi mäng asetati kõige viimaseks. Väljakule saadi alles pärastlõunal.

“Me pääsesime ikka vahepeal hotelli. Lugesin ja tegin aega parajaks,” selgitas Kanepi, lisades, et tal õnnestus säilitada teravust. “Tundsin end tõesti enesekindlalt ja vabalt. Razzano vajus lõpus päris ära,” hindas ka Kanepi oma mängu õnnestunuks.

Kanepi on tugeval turniiril võitnud koos valikmängudega viis kohtumist järjest ja jõudnud veerandfinaali kaheksa parema hulka. Eestlanna on teeninud auhinnaraha 30 485 dollarit ning kindlustanud endale 130 reitingupunkti, see võiks tähendada  maailma edetabelis vähemalt nelja koha võrra kõrgemale pääsemist.

Kanepi: uudis levib

Millal saab Kanepi endale uue treeneri? Eile ärkas ka Kanepi põhisponsor Tallink, väljastades pressiteate. Teatatakse, et treenerivahetus Kanepi võistlemist ei sega ning nenditakse, et “treeneri, sportlase ja tiimi vahel ei tekkinud oodatud sünergiat”. “Vaatamata sellele, et Pablo näol oli tegemist tugeva spetsialistiga, eeldab treeneritöö ka meeskonnatööks vajalikke omadusi,” hindab sponsor Pablo Giacopelli tööd.

Mänedzˇer Enn Pant teatab, et Kanepile on tagatud tiimi tugi ning tema võistluskalender ei muutu. Samal ajal otsustakse aktiivselt uut abimeest. Pandi abi Urmas Liiv teatas lisaks, et treeneri otsimisel on mõningaid ideid, kuid ei midagi konkreetset.

Kanepi järgmine turniir on Lõuna-Koreas Soulis. Enne tuleb aga lõpetada Tokyo võistlus, kus Kanepi tänaseks vastaseks on maailma viies reket venekanna Dinara Safina. “Tunnen Dinarat ja tema mängu juba noorteklassist peale. Pean mängima oma mängu: olema agressiivne ja terav, sundima vastast liikuma,” näeb Kanepi edu retsepti.

Mängude vaheajal pole Kanepil olnud mahti uut treenerit otsida. “Hoian silmad lahti. Niisugused uudised levivad treenerite seas kähku, võimalik, et keegi astub minu juurde ja pakub abi,” näeb Kanepi võimalust.

Kas Kaiat mõjutati?

•• Kanepi ekstreener Pablo Giacopelli väitis Eesti Päevalehele, et Kanepi ei teinud otsust koostöö katkestamise kohta ise, vaid teda mõjutati. “Sada protsenti kindel, et selle otsuse tegin mina üksi. Oma karjäärile olulistes küsimustes ei lase ma ennast mõjutada,“ rõhutas Kanepi pärast väikest mõttepausi. Kanepi on arvamisel, et sedasorti spekulatsioonid teda ei liiguta.