„Eelkokkulepe on olemas. Eks paistab, palju ma suudan teda aidata,” lausus Kallus, kelle sõnul on ta Kanepile ka juba sponsoreid leidnud. „Järgmisel nädalal hõikame tõenäoliselt ka mingi uudise välja. Tegu pole veel suursponsoriga, aga inimesi, kes tema toetamisest huvitatud on, ikka jätkub. Ilma toetuseta ta kindlasti ei jää. Tema karjäär pole veel kaugeltki läbi.”

1. veebruarist alates treenerita mööda maailma tuuritanud Kanepil aga uue juhendaja kohta uudiseid pole. „Olen varemgi öelnud, et kui mul pole ressursse treenerit palgata, ei hakka ma ka kedagi otsima,” sõnas Kanepi, kes on Eestis veedetud kolme nädala jooksul treeningute korraldamisel abi saanud harrastusmängijalt ja healt sõbralt Silver Karjuselt ning mänginud punkte mitmete Eesti meestennisistidega. Kallus avaldas lootust, et Kanepi treeneriküsimuses võiks selgus saabuda lähima kuu aja jooksul.

Rassib jõusaalis

Valmistudes Fed Cupi maailmaliiga matšiks Belgiaga on Kanepi enamiku ajast veetnud jooksurajal ja jõusaalis füüsilisele vormile põhja ladudes. „Jalad on kanged, aga mängutunnetus pole kuhugi kadunud. Pigem mõjub selline treeningviis vormile hästi. Tunnen end füüsiliselt tugevamana,” ütles Kanepi.

Eesti esireket on vaeva näinud ka servi parandamise kallal, küsides abi nii Rene Buchilt kui ka endiselt tipptennisistilt Toomas Leiuselt. „Trennis pole enam probleeme olnud. Tähtis on see, mis serv võistlustel teeb. Pingega kipub ikka rütm kõikuma lööma,” lausus ta.

Maailma edetabelis 126. kohale kukkunud Kanepi on leppinud, et peab mai lõpus toimuvat aasta teist suure slämmi turniiri, French Openit alustama eelringist. Leiuse arvates võib see isegi kasuks tulla. „Kui ta kvalifikatsioonis võidusoonele saab, on ta ka põhiturniiril palju enesekindlam ning võimeline juba kõiki võitma,” sõnas Leius.  

Teisipäeva õhtul reisib Kanepi Hasseltisse, kus järgmisel laupäeval astub Eesti naiskond vastu endistele maailma esireketitele Kim Clijstersile ja Justin Heninile. „Saab olema raske, aga huvitav kohtumine, sest ka meie mängime hästi,” teatas Kanepi.