Kaia Kanepi, kelle koht maailma edetabelis on 24., jõudis Dubais WTA Premier-turniiril enne kaheksandikfinaali märkida, et ta ei pruugi karta enam kedagi tennisemaailma vägevatest. Eile alistus kuu aja tagune maailma naiste liider Jelena Jankovic Serbiast 6:2, 7:5. Kanepi tegi oma sõnad teoks.

Kanepi on varem võitnud vaid ühte esikümne mängijat. Anna Tšakvetadze oli maailma kuues, kui Kanepi teda mullu French Openi teises ringis võitis. Nüüd langes edetabelikoha poolest veelgi vägevam vastane. Vaid õdede Williamsite või Maria Šarapova alistamine oleks sama magus.

„Need tüdrukud on ju tavalised lihtsurelikud. Keegi ei jõua iga päev, nädal, kuu või aasta järjest mängida oma parimat tennist,” arutles Kanepi enne mängu Jankoviciga. Eile klappis Kanepil: ta võitis seisult 2:2 esimese seti 6:2 ja oli teises setis ees 4:0.

„Siis tulid rasked hetked. Jankovic oli seni teinud palju lihtvigu, nüüd hakkasid ta löögid õnnestuma,” iseloomustas Kanepi. „Mu raskeim hetk oli seisul 5:3, kui tegin oma servigeimis kaks topeltviga järjest ning lasin vastasel seti viigistada.”

Hulk intervjuusid

Ent Kanepi võttis tõeks, et tal jätkus meelekindlust mängust võitjana välja tulla. „Kui vaadata vastase edetabelikohta, siis senise karjääri ilusaim võit. Aga ma pole üleliia rahul, sest mängida 4:0 eduseis maha, see ei näita mängijat just heast küljest.”

Üleelamiste kiuste ilmutas Kanepi väärt võitlejaomadusi, kui seis raskeks kippus. Õnnestunud löögid taastasid enesekindluse ning seisul 5:6 pidi Jankovic taas oma servigeimi ära andma. Ka­nepile pisteti eile mikrofon nina alla, enne kui ta jõudis väljakult lahkuda. Kust see hea serv, küsiti. „Mul on palju jõudu ja emotsioone. Mul on hea treener, kes on aidanud servi parandada,“ kiitis Kanepi oma juhendajat Luca Appinot.

„Rääkisin – nagu ikka – telefonitsi Eesti ajakirjanikega. Ent muude usutluste vahele ka viis-kuus intervjuud välisajakirjanikega, kes muidu minu juures järjekorras ei seisa. Niisugune võit äratab tähelepanu,“ lisas Kanepi.

40 000 dollarit

Eestlanna tänane vastane  on venelanna Jelena Vesnina, kelle päralt edetabeli 75. koht. Dubais põrutas Vesnina auti Venemaa staari Svetlana Kuznetsova. „Vesnina on siin mänginud suurepäraselt, kuigi mul pole õnnetunud ühtki tema mängu näha. Üritan parimat, sest tänane võit andis tiivad.

Kanepi on kaheksa parema hulka jõudmisega Dubai turniiril teeninud 200 edetabelipunkti ja 40 000 dollarit. Eestlannal on Dubais 16. asetus, oma paigutuse on ta ammugi välja mänginud.

Kanepi magusaimad võidud

Esikümne mängija üle:

Jelena Jankovic (3)

Anna Tšakvetadze (6)

Teise kümne mängija üle:

kahel korral Patty Schnyder, korra Tšakvetadze, Francesca Schiavone, Viktoria Azarenka, Flavia Pennetta ja Anabel Medina Garrigues.

Enam kui üksikuid häid võite hinnatakse tennises edu turniiridel. Kanepi parim on seni olnud veerandfinaal mullusel French Openil.