Pärast hõbemedalivõitu haaras Gerd Kanter lipu elukaaslaselt Liina Pärtelilt. Ka õhtusel tähistamispeol olid Liina ja Gerdi ema Imbi esimesed, kes tervitasid külalisi restoranis Lilla London.

Õnnitluste peale vastas linalakk Liina raja-teelelikult “õnne on ikka vaja”. Kanter tegi lisaks tuhandetele fännidele elu närviliseks nii emal, isal kui ka oma kallimal.

“Õnne on juba seepärast vaja, et järgmisel korral Gerdi avakatse tuleks välja nii, nagu sellel võistlusel kolmas üritus,” lausus Liina Pärtel, kes elas kaasa ka eelvõistlusele.

Liina meisterdas plakati GGG ehk Gerd, Go for Gold (Gerd, võta kuldmedal). Paraku seekord veel sõnum kohale ei jõudnud. “Kuigi peaksin olema staadionil oleku ja kaasaelamisega harjunud ning rahulikult asjasse suhtuma, läheb Liina pinge aastatega vaid hullemaks,” jutustas Pärtel.

“Isa ja Liina olid täna (laupäeval – toim) kuidagi väga närvis,” ütles Gerdi ema Imbi. “Minu jaoks oli nende mure täiesti arusaamatu, sest ma ei kahelnud kordagi, et Gerd tuleb paremate hulka,” meenutas Imbi Kanter, kes nägi vahetult pealt poja teist suurvõistluse medalivõitu. Ta elas kaasa ka mullu Helsingi MM-il.

“Nii ma neile siis ütlesingi, et mis siin pabistada. Kui Gerd heidab igal väiksemal võistlusel üle 65 meetri, saab ta siin ka hakkama,” meenutas ema oma kindlameelsust. Imbi Kanteri sõnul on Gerdile  kõige olulisem, et isa viibib staadionil ja jälgib tema tegemisi.

“Kui võistlust vaadata, siis silma jäid suhteliselt vanade tegijate kõrged kohad – Sass, Virgilijus Alekna, Lars Riedel,” loetles Imbi Kanter. “Kui mõelda, et Riedel on pea 40-aastane, siis on Gerdil veel aega ja küll ta oma suurvõidud ära ootab.”

Ometi tõdes emagi, et kuldmedal oleks juba tänavu olnud pojale jõukohane.

“Alekna oli närvis, seda võis näha igast tema liigutusest,”  arutles Imbi Kanter. “Ja samas teadsime, et Gerd oli viimasel kahel võistlusel üle 69 meetri põrutanud.”

Jaan Kanter ütles, et hommikul ei aimanud tema süda rahulikku võistlust. Ta tunnistas, et kolmanda katse eel tekkinud ärevus ei lase medalist täit rõõmu tunda.

“Alekna olnuks võidetav,” lausus ta. “Minu meelest jälgib ta sektoris liialt teisi heitjaid ega keskendu maksimaalselt oma võistlemisele. Arvan, et Gerd suudab Aleknat veel tänavu korra edestada.”

Nüüd pole Kanteritel muud teha, kui kiiresti Osaka piletid ära tellida ja MM-ile kohale sõita – äkki just Jaapanis ületab Vigala poiss Gerd suure leedulase Alekna.