Lisaks absoluutkaalule võistleb ta ka meeskondlikus arvestuses, kuid ei tee kaasa harjumuspärases raskekaalus.



„Markol on tugevaid konkurente eeskätt Venemaalt, aga ka Valgevenest ja Rootsist. Moskva koondislastest pakub Markole konkurentsi eeskätt Dmitry Fagelskiy, kes on Venemaa üks parimaid raskekaallasi,” kommenteerib Eesti Karate Föderatsiooni peasekretär Jüri Põld.



Absoluutkaalus on üheks kullapretendendiks ka Aliaksei Pauliachenkau Valgevenest, kes kuulus 2003. aasta juunioride MM-i hõbedasse meeskonda. Läti koondislastest on absoluutkaalus üheks tugevaks konkurendiks Adrejs Ozerovs, kes tuli juunioride EM-il pronksile aastal 2006. „Seega võib oodata tihedat rebimist ning huvitavaid matše,” lisab Põld.



Eelmisel aastal esikoha noppinud Luhamaa kinnitab, et vorm on normaalne, kuigi mõne nädala eest tuli ka väikese haigusega võidelda. „Tundub, et Eesti suurepärasest talvest tingitud külmetus ei jätnud siiski suurt jälge,” kommenteerib karateka.



Tingimusteta esikohta valitsev raskekaalu maailmameister omale eesmärgiks ei sea. Pigem on sihiks, sarnaselt Skandinavian Openile, harjutada taktikalisi lahendusi. „Samas lähen loomulikult võitma ja väiksemaid eesmärke ei saagi omale seada,” lisab Luhamaa.



Ettevalmistuse ja taktikaliste lahenduste proovimise esimeseks sihiks on olla võimalikult heas vormis kahe kuu pärast toimuval karate EM-il Tallinnas.



Peatselt saabuv kodune EM muudab Estonian Openi oluliseks kõigile kohalikele karatekadele, sest tulemuste põhjal selguvad EM-ist osavõtjad.