Ometi, miks maailm ei tea, et niisugune suurvõistlus toimub? Just praegu töötatakse selle kallal, et asjaolud muutuksid.

Üks olulisemaid küsimusi on, kuidas ala populariseerida ja muuta seda televisioonisõbralikumaks. Tulipunktis on riietus. Kui Eesti lauatenniseliidu ase-

president Sirje Lubi küsis, mis jääb kostüümide puhul silma, ei osanudki kohe vastata.

Enamik lauatennisiste kannab ikka lodevaid säratuid särke. Ometi jäi silma ka uus trend: platsile tullakse liibuvates riietes. Seda teed on läinud ka Eesti naiskonnaliikmed, kes lisaks kenadele särkidele kannavad seelikuid. Mugavad naissportlased on eelistanud kanda pükse.

Muutused on kopeeritud tennisistidelt, kus kaamerad püüavad kaunid naised huvitavates võistluskostüümides alati kinni. Vähemalt lauatennisehuvilistest meesvaatajatel pole sellise arengu vastu midagi.

Teine trend on hiinlaste mängimine Euroopa riikide koondistes, mis tõstab taset. Iseküsimus, kui kasulik on see Euroopa lauatennise järjepidevust silmas pidades, kuid huvitavamaks on turniirid muutunud küll.

Eesti koondise mängiv treener Sergei Petrov asiaatide värbamist heaks ei kiida. “Näiteks Austraalia neiu rääkis mulle, et nende riigis on lauatennis just seetõttu populaarsust kaotamas,” rääkis Petrov. “Samas on fakt, et hiinlased mängivad tipptasemel.”

Sündis Guinnessi rekord

Kuna lauatennise MM on nii mastaapne võistlus, pole just palju neid riike, kes seda korraldada soovivad. “Tänavu on tunda, et iga asja pealt hoitakse kokku,” ütles Sirje Lubi.

Sakslase seas valitseb uskumatu huvi lauatennise vastu. Peasaal, kus tippesindused mängivad, on välja müüdud.

Järgmise aasta individuaalne MM peetakse Horvaatias Zagrebis ja võistkondlik 2008. aastal Hiinas. On oht, et maailma esivõistlusi enam eriti Euroopas ei näe – korraldamiseks on valmis Hiina ja Jaapan, samuti rikkad naftariigid eesotsas Katariga.

Juba on püstitatud ka Guinnessi rekord. Nimelt asetati 42 lauatenniselauda ringikujuliselt ning nende taha paigutati Saksamaa parimad mängijad. Teisel pool liikusid huvilised, kes edasi sammudes iga laua juures palli lõid. Nii tuli katkematu ketina liikuda üks tund ja kaks minutit. Kõik osalejad said tunnistuse, et püstitasid rekordi.

Eesti mehed ja naised avasid võiduarve

•• Eile avas Eesti meestekoondis MM-il võiduarve, alistades 3:2 Uus-Meremaa. Naiskond kaotas Leedule sama tulemusega.

•• Varem olid neiud alistunud Iisraelile 2:3 ning Sloveeniale 0:3, samas võitnud Venezuelat 3:0.

•• “Üldiselt võib rahule jääda, kuigi mõned punktid oleks pidanud ära võtma,” sõnas treener Jaan Härms. Kõige enam tegi treenerile heameelt Lidia Dimitrijeva, kes debüteeris koondises MM-il.

•• Mehed kaotasid avapäeval Portugalile 0:3 ja seejärel Austraaliale 2:3. “See viimane jäi küll kripeldama,” tunnistas mängija Sergei Petrov.