„Olen Euroopas väga paljude maadega kohtunud, sealhulgas kõikide teiste naaberriikidega, kuid erinevatel põhjustel pole õnnestunud kunagi Eesti vastu mängida. Hea, et see lõpuks tehtud saab,” lausus Litmanen, kes saabus Tallinna juba kolmapäeval, päev varem kui teised Soome koondislased. „Pean sellele mängule rohkem keskenduma,” viskas ta nalja.

Tegelikult aga ootas teda siin eestlannast elukaaslane Ly Jürgenson, kellega Litmanenil on kaks last. Litmanenide peres on Eesti – Soome sõpruskohtumine tekitanud viimastel päevadel palju kõneainet, kuid küsimusele, kas Soome võidu korral on riid majas, vastas jalgpallistaar eitavalt. „Me ei tülitse selliste asjade pärast. Võtan seda kohtumist kui igat teist mängu, lihtsalt tunne on veidi erilisem,” ütles ta.

39-aastane ründaja on karjääri jooksul kuulsamatest klubidest mänginud Amsterdami Ajaxis, FC Liverpoolis, FC Barcelonas ja Fulhamis. 2008. aastast pallib ta sünnilinna klubi FC Lahtis.

Soomlane tõdes, et tema hiilgeajad on möödas, kuid armastus jalgpalli vastu pole  kadunud. „Kõrgajad on mõistagi möödas, aga enda arvates suudan veel koondist aidata,” ütles Litmanen.

Veebruaris treenis Litmanen koos Nõmme Kaljuga, kes lootis salamisi, et ehk õnnestub maailmakuulus ründaja Hiiule karjääri lõpetama tuua. „Tore kuulda, et keegi mind veel tahab, aga mul pole hetkel aimugi, mis tulevik toob. Tänan Kaljut, et nad andsid mulle võimaluse end vormis hoida,” lausus ta.

Soome koondise peatreeneri Stuart Baxteri jaoks on tänase mängu tulemusest tähtsam meeskonna areng. „Lasen platsile mehed, kes tavaliselt põhikoosseisus ei mängi. Naabrite omavahelised heitlused tekitavad fännides mõistagi intriigi, kuid meile on peamine meeskonna areng,” ütles inglane.