TTÜ/Kalevi peatreener

Loomulikult on Rock favoriit

Enne mänge on võimalused võrdsed. Meil on kõik terved ja kui hästi minema saame, võime mängida küll. Loomulikult on favoriidikoorem Rockil, sest nemad on üks kahest täisprofessionaalsest võistkonnast Eestis. Nad on paremini komplekteeritud, neil on rohkem raha, seega meie pole favoriidid.

Seerias saavad võtmeküsimusteks enesekindlus ja kogemused. Play-off on alati teistsugune kui põhihooaeg. Siin on rohkem mängus, närvipinge on suurem, lisaks lööb välja kogemuste pagas ja oskused.

Päris nõus ma ei ole, et Bambale Osby ja Valmo Kriisa oleksid asendamatud. Muidugi on nad põhitegijad, ent ilma nendeta on ka võimalusi. Enam-vähem vahetused on meil kõikidele positsioonidele olemas. Mängu jooksul suudame neid asendada küll, teine lugu on, kui nad haiguse või vigastusega välja langeksid.

Kahte põhihooaja võitu ma üle ei tähtsusta. Viimases mängus näitasime iseloomu: meiega ei tasu nalja teha. Kindlasti tulid võidud kasuks aga noorematele mängijatele, sest Eestimaal ei juhtu just tihti, et keegi võidab Rocki või Cramot.

Kindlasti ei pea ma ennast mingiks salarelvaks, võistlus käib võistkondade vahel. See on muinasjutt, et Jüri on Peetrist targem, võib-olla madalamates liigades saab see nii olla, mitte aga kõrgliigas. Minu isiksus ju löömasse ei sekku, mehed peavad väljakul töö ära tegema.

Indrek Visnapuu

Tartu Ülikool/Rocki peatreener

Varasem ei loe

Ma ei läheks seeriale vastu nii bravuurikalt, et peame 3:0 võitma. Muidugi, mida vähem mänge, seda parem, ent esimene eesmärk on siiski finaali pääseda. Kaks viimast mängu oleme TTÜ-le kaotanud, selles mõttes peame minema kui võrdse võistkonna vastu. Samuti näitavad need võidud, et ka TTÜ-l on šansid olemas. Arvan, et Cramo ja Rakvere seerias on olukord selgem.

Samas ei loe enam ükski mäng, mis varem peetud. Nüüd on uus seeria, kus vaja kolme võitu. Selge, et rohkem sõltub meie õnnestumisest ja ebaõnnestumisest. Meil saab otsustavaks võimete realiseerimine. Kui suudame stabiilselt esitused välja mängida, arvan, et seeria kaldub meie poole. Julgen arvata, et meil on ühtlasem võistkond, TTÜ-d veavad liidrid, kellele ülejäänud assisteerivad nii palju, kui suudavad.

Peale Tanel Kurbase on meil kõik mehed rivis ja valmis sekkuma. Eks paistab, kui suure panuse nad annavad.

Paavo Russak

Treener, endine

TÜ/Rocki juhendaja

Seeria 3:0 lõpp oleks üllatus

Kindlasti näen TTÜ-l võimalust, nad võitsid ju põhiturniirilgi kaks mängu. Tundub, et TTÜ on Rocki jaoks üsna ebamugav vastane ja ega Kerdele Rocki käekirjas saladusi ole. See on aga kõik teooria, reaalselt on oluline, kui terved mängijad on. Üsna palju oleneb sellest, kas Callistus Eziukwu saab mängida ja kuidas läheb esimene mäng. Šansid ei ole päris 50/50, ütleks, et 60/40 Rockile. Vaevalt seeria 3:0 lõpeb, see oleks üllatus.  

TTÜ trumbiks võib pidada Valmo Kriisat. Viimases mängus, mida Tartus nägin, oli ta TTÜ mootoriks. TTÜ-l on vaja, et ta suudaks sama hingestatult mängida, heal tasemel rünnakuid juhtida ning resultatiivne olla. Lisaks usun, et Osby teeb oma keskmisel või veidi paremal tasemel ära. Kuna Rocki rünnakuvõimsus langeb paljuski tagaliinile, on oluline, kuidas TTÜ suudab kaitses mängida Rain Veidemani ja Giorgi Tsintsadze vastu. Rock on samas üsna ühtlane võistkond. Kuna eredat tähte pole, ei ole ka asendamatuid mängijaid.  

Midagi kardinaalselt uut kumbki treener vaevalt välja mõtleb, ent erinevate pressingutega saab varieerida küll. Treeneripingil on üsna võrdne seis, ei oska kumbagi poolt eelistada.

Andrus Renter

Valga/CKE Inkasso peatreener

TTÜ foon pole hea

Loodan, et ühe võidu TTÜ saab, oleks huvitavam. Rocki poolel on palju juttu vigastustest, kui Juku (Callistus Eziukwu – toim) ja Marek Doronin täielikult eemale jäävad, on TTÜ seeriavõit mõeldav, muidu mitte.

Samas ei tule TTÜ hea fooni pealt – Balti liigast langesid nad välja, ajakirjanduses on juttu olnud palgavõlgadest, sellised asjad hakkavad rolli mängima.

Palju oleneb meeste oskusest mängu lugeda, millest meil konkreetselt vajaka jäi. Treenerite duell on treenerite duell, ent mingil hetkel peab iga mees ise väljakul hakkama saama. TTÜ-l on taga väga kogenud Kriisa, kellel on kindlasti play-off’is suur roll.

Üllar mängitab paljusid, ent mina olen teist meelt. Play-off’is peaks leidma kaheksa, hea küll üheksa meest, kellega mängida. Kui meeskond pikalt juhib, on muidugi teine asi.

Kui vaadata Eziukwu ja Osby vastasseisu, olen täheldanud, et üksteise vastu leegionärid ei tahagi nii väga midagi tõestada. Aga kui eestlane vastas on, tahetakse jubedalt.

Kindlasti mängib rolli ka Rocki pikem pink, mis annab Indrekule rohkem vangerdusvariante.