“Ausalt öeldes ma sõiduga rahule ei jää,” tunnistas Katrin. “Aga ma pean selles mõttes endast võitu saama, et ei tohi lasta tujul langeda. Kui meenutada eelnevaid aastaid, siis pole mul MK-võistluste algus kunagi hiilgav olnud. Minu ülesanne on endast üle olla ja endasse uskuda. Psühholoogiliselt ei tohi ennast maha suruda, sest muidu hiljem ei saagi sellest üle.”

Katrin usub, et kõik läheb plaanipäraselt ja vorm hakkab iga järgmise etapiga paranema. “Minu viga on selles, et mõtlen ja tahan liiga palju. Kuna eelmised aastad on suhteliselt kehvad olnud, siis on usku endas raske leida.”

Piret Niglas lõpetas klassikasõidu 79. kohaga. “Suvine ettevalmistus läks üle kivide ja kändude,” kurtis Niglas. “Nüüd hooaja alguses võtan suusatamist mõnuga, kuid järgmiste MK-etappide osas pean endale aru andma, milleks ma võimeline olen ja kas sellest on mulle kasu. Püüan kõik rahalised võimalused maksimaalselt ära kasutada ja osaleda ka Euroopa etappidel. Kõige rohkem on minu ettevalmistust toetanud Alutaguse vald.” Mati Kalve