Kolm MM-i järjest - Pariisis, Helsingis ja Osakas - 3000 m takistusjooksus hõbemedali kaela saanud Ezekile Kemboi (Keenia) võttis Berliinis ette neljanda kulla ning nüüd on tal kollektsioonis ka kirkaimat värvi medal. Ja veel MM-võistluste rekordi 8.00,43-ga.

Seda ala aastaid valitsenud Keenia takistusjooksjad arendasid sellist tempot, et kaheks viimaseks ringiks jäi nendega sammu pidama vaid Prantsusmaad esindav Bouabdellah Tahri. 300 meetrit enne lõppu asus Kemboi liidriks ning vedas järgi ka oma koondisekaaslased Richard Kipkemboi Mateelongi ja Paul Kipsiele Koechi. Tahrile avanes lõpusirge neljandana, kuid Euroopa rekordimees pingutas lõpuni ning lõpuruudustikus sai Kipsiele Koechist mööda.

Hõbedaga autasustatud Kipkemboi Mateelongi lõpuaeg oli isiklikku rekordit tähistav 8.00,89, pronksise Tahri 8.01,18 on uus Vana Maailma rekord. Osakas võidutsenud ja Berliinis "tasuta" starti pääsenud Brimin Kiprop Kipruto oli 8.12,61-ga seitsmes, lõpetades vähem kui kaks sekundit enne paremuselt teist eurooplast Jukka Keskisalost (8.14,47).

Tulemused