"Eilse tulemuse põhjal koondisega liitunud Tanel Laanmäe on Eesti koondises ainuke täiskasvanute suurvõistluste debütant. See annab lootust, et meie sportlased suudavad MM-võistlustega kaasneva pinge all näidata võimetekohaseid resultaate," sõnas Normak.

Täiskoondisega läheb Eesti Berliini MM-ile kettaheitemeeskonnaga, kuhu kuuluvad A-normi ületanud Gerd Kanter, Märt Israel ja Aleksander Tammert. Samuti on maksimaalne arv sportlasi väljas kümnevõistluses: A-normi on täitnud Mikk Pahapill ja Andres Raja, B-normiga pääseb MM-ile Mikk-Mihkel Arro.

A-normi ületamisega on Berliini pileti lunastanud odaviskajad Andrus Värnik ja Mihkel Kukk ning eile Eesti meistrivõistlustel täidetud B-normiga pääseb Berliini Tanel Laanmäe. Kuulitõukajatest võistleb Berliinis Taavi Peetre.

Eelmise aasta B-normiga kinnitati koondisesse 1500 meetri jooksja Tiidrek Nurme ja kolmikhüppaja Lauri Leis. Täna toimuvatel Eesti meistrivõistlustel üritab MM-i normi täita 200 m jooksja Marek Niit. Naiskergejõustiklastest võistleb Berliinis kuus sportlast: kaugushüppajad Ksenija Balta ja Sirkka-Liisa Kivine, kolmikhüppaja Kaire Leibak, odaviskaja Moonika Aava, mitmevõistleja Kaie Kand ning kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko.

Eesti koondise tugimeeskonda kuuluvad treenerid Vesteinn Hafsteinsson, Remigija Nazarovijene, Andrei Nazarov, Mehis Viru, Heiko Väät, Aarne Paats, Eero Kiidli, Ivo Kala ja Martin Kutman. Koondise arst on Mihkel Mardna ning füsioterapeudid Indrek Tustit ja Martin Vahemets. Delegatsiooni kuuluvad ka kongressi delegaat Sirje Lippe, koondise juht Aivo Normak ning pressiesindaja Mariliis Vahe.