Isa Toomas Teinil jalga opereerida lasknud Tanel Tein saab paremal juhul taas väljakule kuu–pooleteise pärast, Kullamäe tõmbas selga abitreenerikuue ja Tsintsadze püüab Kreekas läbi lüüa.

„Rocki koosseis tundus kuni Teini vigastada saamiseni tasakaalustatud,” ütles varem Eesti koondist juhendanud Heino Enden. „Treenerite juttude põhjal said nad niisugused välismängijad, keda tahtsid. Nüüd on küsimus, kes suudab võtta liidrirolli. Janar Talts pole liidritüüp, vaevalt ka leegionärid suudavad seda ülesannet kohe täita.”

Meelekindel peatreener

TÜ/Rocki peatreener Indrek Visnapuu suhtus Teini ja samuti jalavigastusest paraneva Marek Doronini ravikuuri meelekindlalt.

„Peame praegu hakkama saama nendega, kes meil on,” ütles ta. „Üldpilt on hea, oleme saanud tagasilöökidest hoolimata kuu aega valmistuda. Võib-olla paarist tugevast kontrollmängust jäi puudu.”

Peatreener rääkis, et USA mängujuht Todd Abernethy ja Kanada tsenter Todd Morrison esitasid kontrollmängudes häid partiisid ning põhiviisikusse tõusnud Silver Leppik näitas end heast küljest.

„Mängus selgub, kes veab paremini välja,” hoidus Visnapuu kellelegi liidri vastutuse jagamisest. „Me ei mõtle, kes meil puudub. Läheme väljakule võidumõttega ja võitma ka esimest kohtumist.”

Eesti noortekoondist juhendanud Indrek Ruut pidas Rocki värba­mistööd praeguses ma­jan­­duslikus olukorras õnnestunuks.

„Meeskonnas on Eesti koondise põhitegijad Tein ja Talts,” selgitas Ruut. „Need, kelle avanemist oodatakse – Leppik, Paade. Kaks välismaalast ja mõned noorema põlvkonna pallurid.”

Balti liigat 88:80 võiduga BC Šiauliai üle alustanud Kaunase Žalgiris suutis mulluse hooaja eelarvekriisist välja tulla ja meeskonda taas tugevdada. USA tagamängija Marcus Brown ja ründaja Travis Watson on kandvad jõud, leedulastest tõusevad esile Dainius Šalenga ja Mantas Kalnietis. Eile alistas Žalgiris kodus Valmiera 74:40.

Kalev/Cramo võõrustab täna Saku suurhallis Riia VEF-i, kes alistas avavoorus liiga uustulnuka Liepaja Lauvase 48 punktiga. 1980. aastate tipptegija Valdis Valtersi juhendatava VEF-i uus tõmbenumber on USA tagamängija Alex Renfroe.