Sel hooajal alustanud Kontinentaalse Hokiliigaga (KHL) tahab juba tuleval hooajal liituda esimene Tšehhi klubi, HC Karlovy Vary. KHL-i presidendi Aleksandr Medvedjevi ja klubi esindajate kohtumisel jõuti kokkuleppele, et klubi esitab lähiajal ametliku liitumisavalduse ja teised nõutud dokumendid, milledest kaalukamad on finantsgarantiid puudutavad paberid. KHL-i ning klubi esindajate ja sponsorite järgmine kokkusaamine on juba eeloleval nädalavahetusel Genfis.

Klubi esindajad pole saavutatud kokkulepet veel kommenteerinud, kuid teada on see,  et meeskonna komplekteerimine juba käib. KHL-is kehtivate reeglite kohaselt võivad HC Karlovy Vary nagu ka Astana Barõs (Kasahstan) ning Minski Dinamo (Valgevene) ja Riia Dinamo (Läti) oma meeskonda piiranguteta tugevdada omamaiste mängijate seast. Liiga jaoks pole probleemiks, et Karlovy Vary kodumängud algaksid Moskva aja järgi suhteliselt hilja õhtul.

Ajalehele Sport Ekspress on teada, et KHL-iga võib liituda veel üks klubi Venemaa idaavarustest. Kahele uustulnukale peaksid ruumi tegema rahalistesse raskustesse langenud Voskressenski Himik ja Tšehhovi Vitjaz, kuid lõplikku otsust nende kahe Moskva oblasti klubi suhtes pole KHL veel langetanud.

Uute klubide lisandumisel näeksid liiga neli divisjoni välja sellised:

Euroopa divisjon - Riia Dinamo, Minski Dinamo, Peterburi SKA, Jaroslavli Lokomotiiv, Tšerepovetsi Severstal ja HC Karlovy Vary

Keskdivisjon - Moskva klubid Dinamo, CSKA ja Spartak, Moskva oblasti Atlant, Balašihha HK MVD ja Nižni Novgorodi Torpeedo

Volga-Uurali divisjon - Kaasani AK Bars, Nižnekamski Neftehimik, Magnitogorski Metallurg, Tšeljabinski Traktor ja Togliatti Lada

Siberi divisjon - Omski Avangard, Novosibirski Sibir, Novokuznetski Metallurg, Astana Barõs, Habarovski Amuur ja Ufaa Salavat Julajev

Juhul, kui Himik ja Vitjaz suudavad siiski jätkata, siis liituvad need klubid Keskdivisjoniga ning Nižni Novgorodi Torpeedo kolib Volga-Uurali divisjoni.

KHL-is käivad praegu juba play-offide (Gagarini karikas) kaheksandikfinaalid. Kolme võiduni mängitavad seeriad on juba lõppenud kahes paaris. Moskva Dinamo alistas Riia Dinamo 3:0 (mängud 4:0, 7:1, 4:3) nagu ka Atlant Traktori (3:0, 5:1, 5:1).

2:0 juhivad Magnitogorski Metallurg Nižni Novgorodi Torpeedo, Moskva Spartak Peterburi SKA ja Kaasani Ak Bars Barõsi vastu. Jaroslavli Lokomotiiv on Nižnekamski Neftehimiku vastu ees 2:1 nagu ka Omski Avangard Salavat Julajevi vastu. CSKA ja Lada jätkavad täna viigiseisust 1:1.