Viiendat aastat Tallinnas elav Golberg tunnistab, et pole pealinna kära-müraga kohanenud. “Siin on liiga palju sagimist. Tahan rahu. Olen läbi ja lõhki maapoiss,” naerab viiendat aastat Tallinnas elav Golberg, kes kolis hiljuti Audentese ühiselamust sõpradega korterisse. “Ühikas ei saanud rahus oma tegemistele keskenduda.”

Eesti esisprinter jälgib hoolega päevakava

Kui Tallinna tulles ei võtnud Golberg sportimist tõsiselt, siis nüüd on noormees muutunud. “Esimesed kerged treeningud toonases Eesti spordigümnaasiumis panid jalad valutama. Mõtlesin, milleks end piinata,” meenutab Golberg. “Nüüd on aga suhtumine teine. Jälgin hoolikalt toitumissedelit ja päevakava. Viimati tarbisin alkoholi pärast Birminghami sise-MM-i märtsis, enne seda oli paus poolteist aastat.”

Poolas Budgoszczis kolm nädalat tagasi kuni 23-aastaste EM-il 19 aastat Mihhail Urjadnikovi nimele kuulunud 100 m Eesti tippmargi 10,36 kaheksa sajandikuga alitanud Golberg on Eesti meistrivõistlustel saadud reie pisitraumast taastunud. Esmaspäeval harjutas ta juba täisjõuga. “Kevadine vigastus lõi uuesti välja. Alguses kahtlesin, kas saan Pariisiks terveks. Õnneks läks kõik hästi,” ütleb Golberg.

Probleemiks viimased 30 meetrit

“Pariisis on kohast tähtsam aeg. Tahan püstitada isikliku rekordi. Õnnestumise korral on reaalne joosta 10,20 algusesse. Hea, kui pääsen teise ringi ehk veerandfinaali. Enim valmistab probleemi viimased 30 meetrit, mille vältel ei suuda tempot hoida,” lisab kolmandal täiskasvanute tiitlivõistlusel startiv Golberg. Mullu Müncheni EM-il jooksis ta 4x100 m teatejooksus, Birminghami sise-MM-il jäi ta 60 m jagama 31.-34. kohta.

Erki Nool on hull mees

Golberg imestab, kuidas suutis Erki Nool juuli alguses pärast kümnepäevast anitbiootikumikuuri aidata Eesti koondist Euroopa mitmevõistluse karikavõistlustel ja tõsta meeskonna Superliigasse.

“Hull mees! Võtsin eelmisel aastal viis päeva rohtusid ja kaotasin selle tulemusel samapalju kilosid. Läksin seejärel treeningule. Sain joosta kaks-kolm lõiku ja hakkasin siis oksendama. Olin omadega täiesti läbi,” kirjeldab Golberg oma üleelamisi.