Ent aastaga on päris palju muutud: Oppergardi grupp on jõudsalt suurenenud, tööd on tehtud kõvasti ning palgapäev on juba kahe nädala pärast, kui naised Tokyos peetaval MM-il võistlemist alustavad.

„Peter ei anna mulle treeningutel armu, kuid samas oskab ta mind motiveerida vaid läbi positiivsuse. Saame suurepäraselt läbi, minu töö teeb kergemaks seegi, et treenime päris suure grupiga,” rääkis Kim Universalsport.com-ile. Möödunud suvel kolis 20-aastane tähtuisutaja  Los Angelesse, sealne soe ilm ja päikeselised rannad on Kimi täielikult ära võlunud. „Ma ei saa kurta ka selle üle, et mind tähele ei panda. Põhiliselt tunnevad mind tänaval ära küll korealased, aga nende huvi ja toetus on mulle väga oluline,” lisas ta.

Jaapanlannade koduseinad

Eelmise hooaja lõpust alates on Kim UNICEF-i hea tahte saadik. Rohkeid sponsorilepinguid omava jõuka naisena on ta annetanud organisatsioonile raha ning kaasanud tegevusse ka sõpru.  

MM-il on Kimi kõige suuremateks konkurentideks ikka kodupubliku ees võistlevad jaapanlannad. Valitseva maailmameistri ja olümpiahõbeda Mao Asada vorm on tänavu kõikunud kui Ameerika mägedel, kuid MM-i ajaks lubas ta olla löögihoos. Kui Asada on terve sügise ja talve oma vigu ja edusamme näidanud, siis Kim teeb MM-il hooaja ainukese stardi. „Olin eelmisel aastal niivõrd keskendunud olümpiale, et vajasin kevadel veidi rohkem puhkust,” lausus Kim. „Nii sain aega, et MM-i programm ideaalseks lihvida. Samas, suuri üllatusi minu kavast otsida ei tasu, tehnilised elemendid on samad, mis mullugi, kuid rohkem olen püüdnud parandada väljenduslikkust,” tunnistas Kim, kes hoiab maailmarekordit 228,56 punktiga. Võrdluseks, jaanuaris peetud Euroopa meistrivõistlustel võitis Sarah Meier (Šveits) 170,60 punktiga. Ometi tunnistas Kim, et ta on närvis, sest aastane võistluspaus on päris pikk. „Erutus ja närvilisus vahelduvad, kuid ma ootan väga jääle naasmist,” lisas ta. Naiste maailmameister selgub 26. märtsil.