Uuel iseseisvusajal on kaubamärk BC Kalev rännanud üsna kummalisel kombel. Üheksakümnendate lõpus ei hoidnud Sooniku juhitav Kalev kaubamärki mitte klubi, vaid selle juhatuse liikmele Priit Vilbale kuulunud ehitusettevõtte Wiklar bilansis. Wiklari pankroti järel pandi ettevõtte vara enampakkumisele ning kaubamärgi BC Kalev ostis Korvpalliklubi Rakvere.

Kolm aastat tagasi müüdi kaubamärk omakorda kommivabrikule Kalev, mille omanik on Oliver Kruuda. Ning nüüd saab seda kasutada seni Ehitustööriista nime kandnud meeskond. “Kui kasutame kaubamärki korralikult ehk ei kuku neljandasse liigasse, saame seda teha ka pärast viit aastat,” ütles Valdmaa.

Tehingu hind ja lepingu tingimused jäävad poolte sõnul konfidentsiaalseks. Eesti Päevalehe hinnangul pole võimatu, et korvpalliklubi saab kaubamärki kasutada tasuta.

Otsustasid julged eesmärgid

Kruuda sõnul huvitus BC Kalevist mõni teinegi klubi. “Ehitustööriista kasuks otsustamisel sai põhiliseks eesmärkide seadmine ja nende julge väljaütlemine. Omal ajal ostsin kaubamärgi seepärast, et sellega nalja ei tehtaks. See seisis riiulil ning peame tähtsaks, et Kalevi nimi korvpallis säiliks,” rääkis Kruuda.

Kas nüüdne kokkulepe tähendab sedagi, et kommivabrikust saab BC Kalevi üks sponsoreid, ei soovinud kumbki pool kommenteerida. Selleteemalisi läbirääkimisi aga ei eitatud.