Hispaania velotuuri eelviimasel etapil saadud 23. koht Rein Taaramäele erilist rahulolu ei valmistanud, 28 kilomeetri pikkuse eraldistardist sõidu võitis britt David Millar (Garmin-Slipstream) ajaga 35.53. Taaramäe kaotas talle 1.33 ja oli sellega oma meeskonna parim, kirjutab portaal rattaprofid.com

"Tunne oli pikka tuuri arvestades erakordselt värske, aga ma ei ole sel aastal eraldistardist sõitudel üldse hästi liikunud,» hindas Taaramäe portaalile. "Ma olen üsna kindel, et mu positsioon sellel rattal ei ole hea. Tuleb talvel sellega töötada. Eelmisel aastal tegin loomulikust juba paremini eraldeid."

Homme saab Taaramäe esimene suurtuur läbi - kavas on vaid 110 kilomeetri pikkune tasasel maal kulgev etapp.

"Homme mul enam mingit võimalust ei ole. Niikuinii enamus ajast juuakse vahuveini ja finishi tegemiseks pole ma piisavalt kõva," nentis Taaramäe, vihjates sellele, et sprinteritele mägistel etappidel head sõitu tegevad mehed homme vastu ei saa.

Vaatamata sellele, et on kolm nädalat järjest ratta seljas istunud, kinnitab Taaramäe, et erilist väsimust kontides ei ole. "Kahju, et kliima organismi sassi lõi," viitas Rein Vuelta üsna algfaasis teda tabanud kuumarabandusele, mis ta üldarvestuses esikümne konkurentsist välja lõi. "Vahepeal oli umbes viis päeva «pilt kotis», muidu oleks rohkem ennast näidanud."

Järgmise võimaluse ennast näidata saab Taaramäe juba järgmisel nädalal algavatel MM-võistlustel.

Enne Vuelta viimast etappi on liider ja ka tõenäoline võitja hispaanlane Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne). tema kaasmaalane Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) jääb maha 55 sekundiga ja austraallane Cadel Evans (Silence-Lotto) 1.32-ga.