.

Dwyane Wade viskas 36 punkti, Miami poolel jõudsid topeltduublini kolm mängijat.

Mavericks asus juhtima 26:12 ja võitis avaveerandi 30:23, siis mäng võrdsustus ja viimasel perioodil hakkas Heat eest libisema. 1.37 enne lõppu tõi Jerry Stackhouse'i kolmene Dallase vaid ühe punkti kaugusele - 89:88.

Järgnevalt vahetati korve - 17 punkti ja 10 lauapalli kogunud Udonis Haslem oli täpne Miami poolel ja talle vastas lõpuks 14 silma ja 12 lauda kirja saanud Josh Howard.

Mängida jäi 26 sekundit, kui Dirk Nowitzki tegi oma viienda vea ja Wade'i täpsed vabavisked suurendasid vahe taas kolmele punktile. Dallase mõttepausi järel tegi Wade vaheltlõike ja Erick Dampier tegi palli tagasi saamisel vea. Taas oli Wade vabavisetel täpne ja Heat juhtis juba 95:90. Jason Terry möödaviske järel pääses pärast Wade'i viga vabavisetele Howard ning vähendas kahe punkti võrra kaotusseisu.

Mavericksil tekkis võimalus, sest 9,1 sekundit enne lõppu eksis Wade mõlemal vabaviskel, laua saanud Haslem tegi jooksu ja rünnakuõigus läks Dallasele. Mavericksi jaoks päästvat viset läks sooritama Terry, kuid tema kolmene põrkus korvirõngast tagasi. Esimesena jõudis pallini Wade ja Heati rõõmutants võis alata.

Wade'i (36 punktile lisaks 10 lauada) ja Haslemi kõrval tegi võitjate poolel double-double Antoine Walker (14 punkti ja 11 lauapalli). O'Neal taabs 11-st viskest neli ja lõpetas 9 silma ning 12 lauapalliga. Kaotajate poolel oli oodatult resultatiivseim Nowitzki 29 punkti ja 15 lauapalliga.

24-aastase Wade'i kõrval jõudsid esmakordselt tiitlini sellised staarid nagu Alonzo Mourning ja Gary Payton, kes finaalseerias etendasid küll vahetusmängijate rolli. Shaquille O'Nealil oli meistrisõrmuseid juba varasematest aastatest kolm tükki. Treener Pat Riley juhendas viimati liiga parimat meeskonda 18 aastat tagasi.

NBA finaalides oli 0:2 kaotusseisu jäänud meeskond suutnud viimati võita 1977. aastal, kui Portland alistas Philadelphia.