St. Jean d`Angely krossirajal Prantsusmaal toimus käesoleva aasta motokrossi maailmameistrivõistluste seitsmes etapp, kus MX 2 klassi stardis oli rajal ka Favor KTM meeskonna esipiloot Gert Krestinov, kirjutab Mart Lajal.

Kvalifikatsioonisõidu stardikurvis toimus massikukkumine, kuhu sattus ka eestlane. 19. koht tähendas, et finaali pääsesmiseks peab osalema viimase võimaluse (last chance qualification) ajasõidus. Seal näidatud kolmas aeg tagas talle koha finaalsõidus.

Võistluspäeva hommikul toimunud treeningsõidus näitas Krestinov kahekümnendat aega, mis andis lootust, et punktilisa on täiesti võimalik. Esimeses võistlussõidus ületas eestlane lõpujoone 22. kohal ja oli viimane, kes võitjaga sama arvu ringe läbis. Et MM-punkte saavad kakskümmend paremat, siis jäi seekord punktilisa tulemata.

Teises sõidus sai Krestinov hästi minema ja kihutas kindlalt punktikohal, kuid pidi sõidu kuuendal ringil töölepingu lõpetanud siduri tõttu pooleli jätma. Krestinov seega Prantsusmaalt punktilisa ei saanud ja senini kogutud 35 punkti annavad talle MM-arvestuses 21. positsiooni.

Leedus Šiauliai krossirajal toimus Euroopa meistrivõistluste viies etapp klassile Open ja seal osales Favor KTM meestest Taavi Nassar. Eestlane näitas mõlemas sõidus head minekut. Kui esimeses sõidus ületas Nassar lõpujoone kuuendana, siis teises läks veelgi paremini ja eestlane tõusis poodiumi kolmandale astmele. Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus Nassarile viies koht. EM-arvestuses platseerub Nassar 58 punktiga 12. kohale. Eelmisel etapil Türis mõlemad sõidud võitnud Gert Krestinov on 50 punktiga meeskonnakaaslase järel kolmeteistkümnes.

Ülejäänud kaks Favor KTM liiget Rannar Uusna ja Ott Karu kihutasid Karksi-Nuias toimunud Karksi CUP 2008 võistlusel klassis MX2. Uusna, kes taastub alles vigastusest, suutis enda ajasõidu grupis konkurente edestada vähemalt kuue sekundiga. Karu sõitis teises grupis, kus näitas paremuselt kolmandat aega. Võistlussõitudes näiasid Uusna ja Karu vaprat sõitu ja lõpetasid mõlemas sõidus vastavalt neljanda ja viiendana. Teises sõidus oli Uusna kiireim ringiaeg paremuselt teine, mis näitab, et noormes on hästi taastumas.

Kõik Favor KTM meeskonnaliikmed osalevad tuleval nädalavahetusel Valgas Jaanikese krossirajal toimuval Eesti meistrivõistluste teisel etapil, kus on kohal nii MM-il kihutavad Leokid ning suure tõenäosusega ka Ameerikast saabuv Juss Laansoo. Et Valgas on koos kõik Eesti tipud, siis selgub seal ka selle hetke parim Eesti MX2 ja MX1 sõitja. Krestinov suutis avaetapil Sakus mõlemaid Leokeid ja teisi konkurente MX2 arvestuses edestada ja oli MX1 arvestuses Leokite järel kolmas.