Venemaal Nelidovo krossirajal toimusid Euroopa meistrivõistluste üheksas etapp MX2 juuniorite klassis ja kuues etapp masinaklassile Open. 1,8 kilomeetrisel rajal näitasid eestlased häid tulemusi mõlemas klassis, vahendab motorsport.ee.

MX2 klassis algas päev hästi sarja kindlale liidrile Kristjan Rätsepale, kes oli ajasõidu kiireim. Esimeses võistlussõidus oli mudasel rajal möödumine väga raske ning Rätsepa tulemuseks jäi kolmas koht. Teistest eestlastest mahtusid veel esikümnesse Ardo Kaurit ja Andre Park, kes olid vastavalt 7. ja 8. Maarjamaa noortest krossimeestest olid võistlemas veel Lauri Lehtla ja Henry Kiisa, kes olid 13. ja 24.

Teises sõidus suutsid oma kohti parandada Rätsep ja Kaurit, kes olid teine ka kuues. Park oli lõpujoonel 11. ja Kiisa 18. Lehtla katkestas teisel ringil.

Kahe sõidu tulemusena oli parim Rätsep lätlase Davis Ivanovsi ja poolaka Lukasz Lonka ees. Kaurit oli 5., Park 8., Lehtla 19. ja Kiisa 22.

Meistrivõistluste arvestuses kindlustas Rätsep oma edumaad ja juhib sarja 362 punktiga. Kauritil on koos 190 punkti, millega on ta viies. Paar nädalat tagasi end tõsiselt vigastanud Kristjan Rätsepa vend Priit on veel kuues (185 p.). Park on EM-arvestuses 142 punktiga kümnes, Lehtla on 19. (59 p.) ja Kiisa 75. (3 p.). Venemaal mittevõistelnud Indrek Mägi on 34. (27 p.) ja Ott Karu 65. (10 p.).

Masinaklassi Open Euroopa meistrivõistluste kuuendal etapil võistles aga Taavi Nassar. 1,8 kilomeetrisel rajal näitas eestlane kolmandat aega, mis andis lootust ka headeks esinemisteks finaalsõitudes. Mudastes tingimustes, kus möödumine väga raske, suutis Nassar avasõidus kolmandana lõpetada. Teise sõidu stardis Nassar aga kukkus ning pidi tõsist vaeva nägema, et mudasel ja libedal rajal end lõpuks seitsmendaks sõita. Kahe sõidu tulemusena kuulus Nassarile neljas koht. Venemaalt saadud punktide tulemusena tõusis noormees Euroopa meistrivõistluste arvestuses kaheksandale kohale.