Avakatsel kõigest 6.26 hüpanud Balta tõusis teise vooru 6.50-ga viiendaks. Viimasest katsest Eesti kaugushüppaja loobus, kui tema edasipääs lõppvõistlusele oli kindel. 

Balta imestas, et keegi ei suutnud kvalifikatsiooninomi (6.65) täita. "Kõigil oli kuidagi ebamugav hüpata ja keegi ei täitnud normi. Ise ma lootsin, et mõned lähevad peale esimest katset ära, et võistlejatenimekiri ja ka võistlus muutuks lühemaks."

"Hüpata oli tegelikult väga ebamugav, teisel katsel võtsin hoojooksu maksimaalselt kokku, et mitte üle astuda," lisas Balta. "Ega keegi pole väga harjunud kell 10 hommikul hüppama. Ka rada on siin kaunis arusaamatu, ülijäik ja harjumatu. Kõigi tänased tulemused räägivad enda eest."

Balta treener Andrei Nazarov tunnistas, et pääs finaali tuli raskelt. "Esimene katse jäi kaugeks, teine tuli pakule ohtlikult lähedale. Sammumärk sai teiseks katseks 5 cm pakule lähemale toodud."

"Enne finaalvõistlust saab põhiliselt puhata, sest homme tuleb kuus katset teha. Eesmärk oli finaalikoht, see on käes, homme tuleb hoopis teine võistlus," lisas Nazarov.

Finaalvõistlus algab pühapäeval kell 15.00.

Kvalifikatsiooni tulemused:

1. Naide GOMES (POR) 6.61

2. Darja KLIŠINA (RUS) 6.52

3. Brittney REESE (USA) 6.52

4. Julia TARASOVA (UZB) 6.51

5. Viktoria RÕBALKO (UKR) 6.51

6. Ksenija BALTA (EST) 6.50

7. Keila COSTA (BRA) 6.48

8. Anna NAZAROVA (RUS) 6.46


Balta nimel olev Eesti rekord 6.87 annab talle MMi 22 osavõtja isiklike tippmarkide võrdluses 6.-7. koha.