See näitas, et olen maailmatasemel. Ma pole ehk veel kõigi tippudega võrdne, aga võin nendega konkureerida. Jaheda, tuulise ja vihmase ilma tõttu kujunes võistlemine kõigil raskeks. Minulgi tekkis esimeses kolmes voorus paku tabamisega probleeme, aga kokkuvõttes läks korda.

•• Pidid alguses osalema Eesti meistrivõistlustel 200 m jooksus. Miks loobusid?

Põrutasin Stockholmis eelviimasel hüppel kanda, viimase katse tegin väga ettevaatlikult. Eile ei saanud jalga mahagi panna, oli nii hell. Täna (loe: pühapäeval) tunnen, et kand on juba parem. Nii doktor Mihkel Mardna kui ka füsioterapeut Indrek Tustit ütlesid, et paranemiseks kulub nädal aega.

•• Tegid korralikud võistlused juunis USA-s Eugene’is (6.68, 2. koht) ja Hollandis Hengelos (6.57, 5. koht), seejärel said Norras vigastada. Nüüd näitasid nii Londonis (6.84, 3.) kui ka Stockholmis (6.82, 2.) veel pikemaid hüppeid. Kuidas valmisolekut hindad?

Kehaline vorm on väga hea. Mine tea, võib-olla tuleb kannapõrutus isegi kasuks, ei saa liiga ahnelt harjutada. Vähemalt ühe hüppetreeningu tahaks teha. Stockholmis jäi ka väike varu – teine, üleastutud hüpe oli päris pikk. Kui kõik õnnestub täielikult, peaksin suutma enamat.

•• Berliini MM-i kaugushüppe eelvõistlus on 21. ja lõppvõistlus 23. augustil. Kus lihvid vormi?

Kavatsesime treeneriga (Andrei Nazarov – toim) sõita juba teisipäeval Saksamaale Cottbusi, kus harjutab ka Gerd Kanter koos Tustitiga, kes on ka mind palju aidanud. Võib-olla lükkame minekut veidi edasi.

•• Kuidas hindad oma võimalusi MM-il?

Arvan, et edetabeli tipus peab igaüks kõigi konkurentidega arvestama, kedagi ei alahinnata ja keegi ei saa ka enam minu tulemuste üle imestada ega mind alahinnata. Võib-olla Naide Gomes on kõrgemast klassist. Ei tea, mis vormi on tõusnud olümpiavõitja Maurren Higa Maggi, kes Hengelos oli veel tagasihoidlik (6.61). Küsimärk on Tatjana Lebedeva, kes osaleb MM-il nii kolmik- kui ka kaugushüppes, ta tegi eelmisel nädalal Monaco võistlusel seljale liiga ja pidi Stockholmis avavooru järel hüppamisest loobuma.