Flow’ seikluspark

Aktiivne ja ekstreemne puhkus on lahe. Eriti lahe on aga see, kui adrenaliinidoosi saab kätte nii turvaliselt, et positiivseid emotsioone ei varjuta vigastused.

Üks koht, kust selliseid elamusi saab, on Helsingist alla kahetunnise autosõidu kaugusel Turus asuv Flow’ seikluspark. See on Soome vanim ja suurim elamuskeskus, kus käivad turnimas kõik alates kolmeaastastest kuni kaheksakümne viiesteni.

Flow’ seikluspargis on viisteist erinevat rada, kokku üle saja takistusega igale maitsele. Kolm lastele mõeldud rada on kõige madalamad ja sobivad kõige paremini just väikestele ja ka algajatele. Päris ekstreemsuste otsijaid ootavad Flow’ profirajad, mis asuvad peaaegu kahekümne meetri kõrgusel. Lisaks lihtsalt tasakaalu hoidmisele ning kõrgusekartuse ületamisele, vajab seal turnimine ka suurt füüsilist jõudu.

Siiski on kõik turvaline. Enne rajale minekut läbivad kõik külastajad turvalisuse instruktaaži, saavad ümber rakmed ja pähe kiivri. Kusjuures, ükskõik, milline on rada, alati on külastajad turvaliselt kahe karabiiniga turvatrossi küljes kinni.

Veiko jaoks oli see esimene seikluspargi külastus. Tema jõu- ja ilunumbrid maa ja taeva vahel olid nauditavad ka puht esteetilisest aspektist. Siiski ei olnud see lihtsalt jalutuskäik puude vahel. Lisaks adrenaliinile ja ilusate vaadete nautimisele said kõva trenni tema käelihased ning kindlasti põlesid ka mõned kilokalorid.

Üldmulje oli aga Veikol hea ning ta soovitab seda parki kõigile, kes aktiivsest puhkusest lugu peavad. Eriti veel pidades silmas seda, et Flow’ seikluspark on isegi soodsam kui mõned eestimaised.

Ellujäämine Soome põlislooduses

Seikluspark on muidugi tore, kuid ekstreemsetesse situatsioonidesse võib sattuda ka niisama, orgaaniliselt. Meid huvitas väga, kuidas Soome ürglooduses ellu jääda. Nii leidiski Veiko end ühel hetkel keset põlismetsa ilma auto, pangakaardi ning internetita. Isegi selfie’t ei saanud ta teha, sest mobiiltelefon lihtsalt ei töötanud!Et ta looduses otsa ei saaks ja ka tulevastel nädalatel meile põnevaid kohti Soomes tutvustaks, oli talle abiks ellujäämisinstruktor Esa. Vürtsitades oma tarkuseteri paari mehise naljaga, õpetas Esa Veikole lihtsalt ja selgelt, kuidas metsas ellu jääda ja selle juures end mõnusalt tunda.

Ainus abivahend, mida selleks vaja, on pussnuga. Lisaks tavalistele lõikamistele ja torkamistele on see igati sobilik ka puude langetamiseks. See on vajalik, et teha lõket, saada sooja ning meisterdada endale varjualune, et öö metsas mõnusalt kuivas mööda saata.

Ei tea, kas olid need õpetussõnad või miski muu, kuid mõnus ööbimiskoht, kus pikutada ja Soome looduse vaikust ning linnulaulu nautida, kerkis Veikol vaid tunniga. Sooja andis elus tuli ning taaskasutatud mahlapakis auras jõudu andev mustikatee.

Veiko sõnutsi oli see kindlasti üks mõnusamaid ja odavamaid metsahotelle Soomes. Lisaks tõestas see ilmekalt, et Soome loodust ei pea kartma – lihtsate vahenditega saab seal ellu jääda. Soome teedevõrgustik on piisavalt tihe selleks, et kui peaksite ära eksima, siis jõuate ühes suunas liikudes vähem kui päevaga asfalttee või tsivilisatsioonini. Väsimuse korral võtke vaid pussnuga vöölt ning meisterdage endale mõnus varjualune. Lisaks on Soomes vesi kõikjal joomiskõlbulik. Igal juhul tore, et Veiko ürglooduses ellu jäi.

Kui sinagi tahad midagi sellist kogeda, siis instruktor Esaga saab ühendust veebiaadressil www.estlander.org.

Juba järgmisel nädalal tutvustab Veiko meile siinsamas Soome klaasikunsti paremikku ning klassikaliselt põhjamaist suitsusauna, nii et püsi lainel, sest teistsugune Soome kutsub!

Broneeri oma reis tallink.ee

Jaga
Kommentaarid