"Elus seisab kunstnik sarnaselt poksijaga vastamisi konkurentidega, milleks on eelarvamused, vananenud vaated või lihtsalt kadedus ning pahatahtlikkus. Võitjana väljub see, kes valdab täiuslikumalt rünnakutehnikat ja kaitsetaktikat ning suudab ennast maksma panna," kirjeldas Holmer enda kogemusi poksija ning kunstnikuna. Nii Villu Jaanisoo kui Emil Holmer peavad sporti oluliseks vahendiks noorte ettevalmistamisel eesmärkide saavutamiseks.

Eesti Poksiliidu kaasabil korraldatud noorte skulptorite ja maalijate ühistreeningul osales üliõpilasi mitmest rahvusest. Treeninggrupist poole moodustasid naisüliõpilased. Soojendusest, vastupidavust ja koordinatsiooni arendatavatest palliharjutustest ning sparringutest koosneva treeningu viisid läbi Taavi Saat Eesti Sisekaitseakadeemiast ning Albert Starikov spordiklubist Karl Leman.

Jaanisoo ja Holmeri sõnul jäid üliõpilased treeninguga rahule ning avaldasid soovi lähiajal taas poksisaali külastada. "Treening sisendas positiivseid emotsioone, maandas pingeid ja vähendas aasta pimedaimal ajal tekkivat masendust ning väsimust," kinnitasid kunstiakadeemia õppejõud.

Treenerid kiitsid üliõpilaste tahtekindlust ja visadust. Saati ja Starikovi sõnul äratas imetlust naisüliõpilaste kohanemisvõime ning kiire baaselementide omandamine. Eesti Poksiliidu peasekretär Darja Saar peab kultuuri- ja spordiinimeste koostööd eriti oluliseks. "Meil tuleb õppida Vana-Kreeka olümpiatraditsioonist, mis nägi kultuuri ja sporti ühtse tervikuna," lisas Saar.

2007 aastal käivitab Eesti Poksiliit nn True Olympic Boxing ehk Tõelise Olümpiapoksi programmi, mis pakub laiemale amatöörsortlaste ringile fitnesspoksi harrastamise võimalusi ning tutvustab antiikse kreeka spordifilosoofia ja tänapäeva olümpialiikumise aluseid.

SPORTNET