Eesti sportlased võitsid Taipeis toimunud kurtide olümpiamängudelt neli kulda, kaks hõbedat ja kaks pronksi, teatas sotsiaalministeerium.

Kaheksa medalit ühtedelt mängudelt on läbi aegade parim tulemus eestlaste jaoks, mis asetas Eesti üldises medalitabelis väga kõrgele 15. kohale.

Pevkur tegi ettepaneku premeerida Kairit Olenkot, Andres Liivistet, Anu Öpikut, Emilija Mannineni ning Marja-Liisa Mändsood ning nende treenereid kokku miljoni krooniga.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur kiitis sportlasi suurepäraste tulemuste eest. „Loodan, et need tulemused annavad eeskuju ja innustavad tulevasi medalivõitjaid ning me saame ka tulevikus olla uhked oma saavutuste üle,” ütles minister.

Valitsuskabinet on Eestit edukalt esindanud sportlaste premeerimise kriteeriumides võtnud arvesse saavutatu tähtsust Eesti riigile ja ühiskonnale.

Valitsuses on otsustatud põhimõte, et paraolümpiamängudel, eriolümpiamängudel ja kurtide maailmamängudel medalikohtadele tulnud sportlasi premeeritakse kuni 150 000 krooniga.

Samuti on kokku lepitud, et lisaks sportlasele premeeritakse ka tiitlivõistlustel häid tulemusi saavutanud sportlaste treenereid sportlastele määratud summast kuni 50% ulatuses.

Kurtide olümpiamängud toimusid 5. – 15. septembrini Taipeis.

Eestlaste medalivõidud olid järgmised:

Kairit Olenko - 3 kulda - seitsmevõistlus, odavise, 100m tõkkejooks
Andres Liiviste - 1 kuld - 400m tõkkejooks
Emilija Manninen - 1 hõbe - 400m tõkkejooks
Anu Öpik - 1 hõbe - 200m jooks, 1 pronks - 100m jooks
Kairit Olenko, Anu Öpik, Emilija Manninen, Marja- Liisa Mändsoo – pronks - 4x100m jooks