Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste noorteturniiri võitja ja WTA edetabeli 200. reket Kaia Kanepi kaotas talle vaid kahe punktiga, kolmanda koha sai laskur Kaidi Saarna, kirjutas Lääne Elu.

"Ausalt öeldes ei olnud ma oma võidus eriti kindel," tunnistas Rohi. "Esikolmiku oleksin ise samamoodi seadnud."

Suurem üllatus oli sumomaadleja Aap Uspenski kahepunktiline võit epeevehkleja Nikolai Novosjolovi ees. Uspenski on aastaid jaganud kohti Läänemaa parimate meessportlaste esikolmikus. Tänavu võitis ta amatööride MM-il hõbemedali ja EM-il pronksi. Kolmanda koha sai jooksja Urmet Uusorg. Esimest korda ei antud hääli Kaido Kaabermale, kes elab Tallinnas ja võistleb Tallinna klubi eest.

Aasta parimaks võistkonnaks valiti spordiklubi Haapsalu püstolilaskurite meeskond koosseisus Taivo Saarna, Mati Seppi ja Reijo Virulainen.

Aasta treeneri tiitli pälvis Kaia Kanepi treener Tiit Kivistik, aasta spordiaktivistiks valiti Vello Kuhi ja aasta spordiürituseks Baltimaade rammumehe võistlus Haapsalus.

Läänemaa aasta sportlase valimist korraldab spordiliit Läänela, tulemused selgusid 16 spordiklubi ja 8 spordieksperdi ankeetküsitluses.