Juba kolmandat aastat toimuvale heategevusüritusele ootavad korraldajad tänavu jooksma koguni 6000 last ja noort. Populaarsed lauljad Kristjan Kasearu ja Lenna Kuurmaa ning tippsportlane Ksenija Balta otsustasid anda Teatejooksule oma panuse ning lindistasid raadioklipid, milles kutsuvad kõiki viiendate kuni üheksandate klasside noori rõõmsalt liikuma. Klippe esitavad Raadio Uuno, Raadio Kuku, Raadio 2, Raadio 4, Sky Plus, Sun FM Tartus ja Tallinnas, Raadio Pärnu, Raadio Kadi Saaremaal ja Hiiumaal, Kuma Raadio ja Raadio Viru, samuti saab klippe kuulata ja alla laadida Teatejooksu kodulehel http://www.teatejooks.ee/et/registreerimine.html.

Kristjan Kasearu, kes toetab Teatejooksu juba teist aastat, peab tervisesporti kasulikuks igale noorele. "Meeskondlikud spordiüritused, nagu Teatejooks, toovad noored kokku ja on seetõttu alati eriti huvitavad. Samas on väga liigutav, kui laps Teatejooksul joostes äkki mõistab, kuidas tal vedanud on, et liikuda saab,? rääkis laulja.

"See, et noored tulevad Teatejooksule liikumisvõime kaotanud laste heaks jooksma, ning Teatejooksu eesmärk koguda raha ratastooli-mängupargi rajamiseks peaksid liigutama igat inimest. Sealjuures eriti neid, kes ise liikuda ja käia saavad,? ütles Kasearu. "On tõsine probleem, et tihti ei osata olemasolevat vääriliselt hinnata ning tegelikkuses tühised probleemid omandavad suure kaalu. Loodan, et Teatejooks paneb inimesi mõtlema ja enda elule uue pilguga vaatama. Jooksul osalemine võiks ka lapsi selles osas positiivselt mõjutada,? leidis ta.

Ka Lenna Kuurmaale on heategevus ja sportlikud eluviisid alati südamelähedased olnud. "Sport ja tervislikud eluviisid on väga olulised ja tahaksin kõigile lastele öelda: tehke sporti. Terve laps on rõõmus laps ning selleks, et terve olla, tuleb kindlasti sportida. Ka ise tegin üles kasvades sporti ja mängisin liikumismänge. Loodan, et lapsed ja noored võtavad Teatejooksust osa,? rääkis Kuurmaa.

Ksenija Balta peab Teatejooksu lastele ja noortele heaks võimaluseks osaleda spordiüritusel ning teha samal ajal ka head. "Teatejooks annab lastele uue kogemuse, mis paneb nad rohkem mõtlema ka teiste inimeste heaolule. Oma panuse andmine liikumisvõime kaotanud laste toetuseks looks neile ühtlasi ka hea enesetunde,? ütles noor kergejõustikutäht.

Teatejooks toimub Tallinnas, Tartus, Pärnus, Paides, Toilas, Narvas, Rakveres, Otepääl, Haapsalus, Kärdlas, Kuressaares ja Raplas. Jooks peetakse viies vanusegrupis 5., 6., 7., 8. ja 9. klassi õpilastele, osalema on oodatud kõik 10- kuni 16-aastased lapsed ja noored. Iga kool võib välja panna piiramatul arvul võistkondi, samuti võivad osaleda sõpruskondade võistkonnad. Võistkonnas on kaheksa liiget, iga laps läbib 200-meetri pikkuse distantsi. Teatejooksule saab registreeruda alates 24. märtsist kuni 8. aprillini. Täpsemad võistlusreeglid Teatejooksu kodulehel www.teatejooks.ee.

SPORTNET